Bagt torsk med hokkaidocreme – en sjov udfordring

Bagt torsk med hokkaidocreme – en sjov udfordring

bagt torsk med Hokkaido creme

Madbloggerudfordringen#4

Hvis du følger med i madblogger verden, så vil du nok have bemærket at der for tiden kører nogle såkaldte madblogger udfordinger rundt på den forskellige blogge. Der har indtil nu været 4 udgaver og jeg har valgt at være med i den seneste.

Temaet var Frisk fisk og var sponsoreret af Skagenfood, som jeg allerede har skrevet om mine erfaringer med tidligere. Hver blogger (dvs. de første 50 der tilmeldte sig) ville få tilsendt en kasse med en fisk som ikke på forhånd var annonceret. Flere forskellige fisk blev sendt ud og jeg modtog 2 flotte torskefilet’er ved mit dørtrin som når jeg tidligere har fået fisk fra Skagenfood.

Jeg havde sat det eget benspændt for mig selv, at jeg skulle lave min torske-ret med ting jeg allerede havde i husholdningen og kun ting som var i sæson. Heldigvis er Torsk ikke en så speciel fisk at der var behov for en masse specialvarer og jeg kunne derfor holde mig indenfor mine egne begrænsninger.

Nå men min ret skulle jo skabes og jeg fandt derfor 1 stk hokkaido græskar (faktisk er det en squash og ikke en græskar, men det er en anden historie), et par flotte porrer fra en af de lokale gårde, lidt parmaskinke og så en økocitron. Dertil selvfølgelig mine trofaste følgere hr. smør og frøken fløde.  Mere skulle der egenligt ikke til for at lave en lækker ret.

skallen på hokkaido fjernes let med kniven

Jeg lader altid lige min fisk ligge med et godt lag salt og trække væske ud en times tid inden jeg skal tilberede den. Det gjorde jeg også denne gang og imens fisken lå der, så blev hokkaido flækket og skallen forsigtigt skåret af.

fisken ligger i salt og rimer

I haven fandt jeg en god dusk citron-timian (eeeeeeelsker den duft den afgiver når man plukker den) og efter en hurtig skylning, så blev det hakket meget fint sammen med skallen af en halv citron. Det fik bare en tur i minihakkeren.

den lækreste urtemix

Torsken blev skyllet så salten kom af og herefter duppet tør. Så blev den ellers rullet i timian-citron blandingen og de 2 fileter blev lagt oven på hinanden for at få en god tykkelse på kødet. På et stykke husholdningsfilm blev den lufttørrede skinke fordel ud og så blev fisken lagt ovenpå.

klar til at blive rullet

Nu var det bare at rulle fisken stramt ind i skinken (lettere sagt end gjort, men husholdningsfilmen hjælper heldigvis en meget.

fisken rullet og klar (husk at fjerne plastik inden tilberedning)

Egenligt ville jeg have lavet fisken på grillen ved først at give den en smule røg og derefter direkte varme indtil den var klar. Regnen stod dog ned i lårtykke stråler fra oven, så jeg valgte at blive indendøre denne gang.

Fisken blev lagt i et ovnfast fad og så ellers i oven med ovn-grillen slået til på ca 200C. Først 10min, så blev fisken vendt og så yderligere 10min (eller til at det hele virker fast eller er ca 47-50C i midten af fisken).

 LCHF note: Hokkaido græskar er ikke strikt LCHF, men mange anser det alligevel som ok i en liberal LCHF kost. 

Imens stod tern af hokkaido og kogte møre i en god sjat fløde og en smule kyllinge fond (kylling er en fremragende smagsforstærker – også til fiskeretter som denne).

_MG_4743

Inden servering fik fisken lige lov at trække en smule så den kunne få saftigheden til at sætte sig. Hokkaido blev kørt igennem med stavblender og tilføjet lidt (nåja meget) smør og et drys friskkværnet peber.

Som “grønt” til retten havde jeg dampet et par porrer og flækket dem på langs. Og hokus pokus, så var en lækker ret klar.

Bagt torsk med hokkaido creme og porrer

Bagt torsk i parmaskinke
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Torsk kan godt være lidt neutral i smagen, men på denne måde bliver den fyldt med smag og bliver den helt fantastisk.
Forfatter:
Opskrift type: Fisk
Ingredienser
 • 2 stk torskefilet (ca 400g)
 • 6 skiver parmaskinke
 • 1 økocitron
 • 1 lille bundt citrontimian
 • salt + peber
Fremgangsmåde
 1. drys torsken med rigeligt salt og lad det ligge i et fad og trække i ca 1 time (der vil komme en del væske ud)
 2. Skyl salten af fisken og dup den tør i lidt køkkenrulle
 3. Skræl citronskal af citronen og hak det til en fin blanding sammen med timian
 4. Smør fisken ind i citron-timian massen
 5. læg skinken ud på et stykke husholdningsfilm så det danner et jævnt lag
 6. Læg fisken midt på skinken og brug husholdningsfilm til at rulle skinken stramt om fisken
 7. Bag fisken under grillen i ovnen (eller i den rigtige grill over direkte varme) i ca 10min
 8. Vend fisken og giv den yderligere 10min (eller indtil fisken er ca 47-50C i kernen)
 9. Lad fisken trække i et par minutter inden den skæres i skiver og serveres.
 
hokkaidocreme
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
En lækker cremet tilbehør som er let at lave i en LCHF venlig udgave.
Forfatter:
Ingredienser
 • 1 lille hokkaido græskar
 • 2 dl fløde (evt mere hvis det bliver for tykt)
 • 1 dl kyllingefond
 • 25g smør (eller mere hvis LCHF)
 • salt+ friskkværnet peber
Fremgangsmåde
 1. flæk hokkaido og fjern kernerne
 2. skær skallen af græskaret med en skarp kniv.
 3. Skær græskarkødet i tern og put det i en gryde sammen med fløde, fond og et drys salt.
 4. Lad det stå at simre i ca 20minutter til græskar er kogt ud.
 5. Tilsæt smør og kør det hele lindt og cremet med en stavblender
 6. Smag til med salt, peber og evt. lidt frisk timian.
Noter
Cremen bliver rigtigt lækker med et drys chili-flager i.
Vil man heller have en suppe, så kan du fortynde med ekstra fløde eller mælk og derved få den lækreste suppe i stedet - prøv den med bacon-drys!!
 

Skriv et svar

Bedøm denne opskrift: