Om Siden

Hvad kan man finde på denne side?

Siden blev startet i januar 2011 og indholder en blanding af opskrifter jeg har lavet på henholdsvis mine grills og i køkkenet. Samtidigt vil jeg forsøge at beskrive nogen af de mere specielle mad/fødevare eksperimenter jeg går og pusler med i hverdagen. Siden er min legeplads og det sted hvor jeg stresser af med fjollede ideer og eksperimenter.

Jeg går meget ind for at man selv eksperimenterer i madlavningen og derfor er det sjældent at jeg selv følger en opskrift til punkt og prikke. Jeg vil dog i de fleste tilfælde forsøge at opgive mine opskrifter med mål, således af de af jer som ikke er helt fortrolige med at eksperimentere, stadig kan få noget ud af opskriften. De opskrifter jeg benytter på siden vil alle være egen-udviklede (med inspiration fra mange kilder) med mindre at det direkte er nævnt i opskriften hvor jeg har den fra.

Alt billedemateriale på siden er som udgangspunkt billeder jeg selv har taget, med mindre andet er nævnt. Al brug af materialet tillades kun ved direkte henvendelse til mig.

Om bloggens forfatter

Mit navn er Kim Schulz, og ud over at være en computer nørd med stort N, så elsker jeg også at rode med alt der har med mad og gøre. Jeg har elsket at lave mad siden jeg var helt lille og er typen der helst skal kokkerere og smage alting mindst en gang. Det har ført mig igennem mange sjove/spændende/underlige/uheldige eksperimenter i køkkenet – dog er det efterhånden mest gode ting der kommer ud af det.

I dag er min interesse især fokuseret omkring to områder: Mad fra grillen samt eksperimenter i køkkenet hvor det i begge tilfælde er især smagen der er i fokus.

Madlavning handler mere om smag og instinkt end opskrifter og nøjagtige mål. Dette gør at min madlavning fungerer som min kreative Yin til min analytiske ingeniør hjernes Yan. Den ene ting kan ikke virke uden den anden.

Kim ved grillen

De fleste som kender mig, vil jo nok kalde mig en grillnørd. Det tager jeg dog ikke så tungt, nej faktisk er det vel lidt af et kompliment. Jeg har grillet i mange år og har prøvet at grille snart sagt alt hvad der kan grilles og på enhver tænkelig måde. Alligevel kan jeg bare ikke få nok af den dejlige mad som grillen frembringer og det er ved grillen at jeg virkeligt slapper af og tænker dybe tanker.

Igennem en årerække var jeg medlem på Det Danske Grilllandshold  og har med holdet været med til bl.a. at vind VM i Grill & BBQ, samt stået på scenen ved flere af de største amerikanske BBQ konkurrencer.

Jeg har siden 2008 været en af hovedkrafterne bag Det Officiele DM i Grill. Når nu man ikke er god til andre sportsgrene, så kan man jo passende konkurrere i noget man er god til – grillmaden! Det har ført til mange fantastiske oplevelser og venskaber – kig forbi hvis du vil opleve den mest fantastiske grillkultur.

I 2015 blev jeg udnævnt til “Head Judge & Director of all matters relating to Judging” i grill-organisationen World Barbecue Association (WBQA).

Kim i Køkkenet

Madlavning har altid interesseret mig og jeg har altid brugt meget af min fritid med at udtænke nye retter jeg skal eksperimentere med i køkkenet. Jeg er mest til det salte køkken og laver kun sjældent desserter og kager.

Mine eksperimenter strækker sig fra helt basale smagssammensætninger og til større kemiske udredninger fra det gastrokemiske køkken. Det er ikke alting der lykkes, men jeg lærer normalt altid noget nyt når jeg arbejder i et køkken. Når jeg ikke laver mad, så læser jeg ofte om det og søger inspiration blandt andre mad-bloggere. Dette gør jeg via mit projekt kaldet Madblogs.dk.

Find bloggen på Facebook

Mange danskere bruger i dag meget tid på Facebook og får en stor del af deres nyheder derigennem. Grill og Kokkerier bloggen har selvfølgelig også sin egen side inde på facebook, så hvis du har lyst kan du følge med i hvad der sker på bloggen direkte i Facebook.

Du kan finde bloggens side på facebook her:

http://www.facebook.com/grillkokkerier

Hvis du kan lide bloggen, så må du meget gerne trykke på “like” knappen derinde og derved vise andre at du læser med på bloggen. Har du en facebook konto, så vil du også kunne kommentere på alle mine indlæg her på siden helt uden at skulle logge ind først. Du kan i stedet bare skrive din kommentar som en facebook kommentar og dermed bruge din bruger fra Facebook.

Find bloggen andre steder

Jeg har valgt at få denne blog listet på nogle af de største oversigter der er over danske blogge om mad. Du kan derfor finde bloggen på både madblogs.dk, bloglovin.com og instagram hvor du kan læse mere af det jeg + en masse andre danske madbloggere skriver om.