Bagt torsk i parmaskinke
Forfatter: Kim Schulz
Opskrift type: Fisk
- 2 stk torskefilet (ca 400g)
- 6 skiver parmaskinke
- 1 økocitron
- 1 lille bundt citrontimian
- salt + peber
- drys torsken med rigeligt salt og lad det ligge i et fad og trække i ca 1 time (der vil komme en del væske ud)
- Skyl salten af fisken og dup den tør i lidt køkkenrulle
- Skræl citronskal af citronen og hak det til en fin blanding sammen med timian
- Smør fisken ind i citron-timian massen
- læg skinken ud på et stykke husholdningsfilm så det danner et jævnt lag
- Læg fisken midt på skinken og brug husholdningsfilm til at rulle skinken stramt om fisken
- Bag fisken under grillen i ovnen (eller i den rigtige grill over direkte varme) i ca 10min
- Vend fisken og giv den yderligere 10min (eller indtil fisken er ca 47-50C i kernen)
- Lad fisken trække i et par minutter inden den skæres i skiver og serveres.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/10/16/bagt-torsk-med-hokkaidocreme-en-sjov-udfordring/
3.2.2807