Sesam-laks Frikadeller – sundt og enkelt

1

Sesam-laks Frikadeller – sundt og enkelt

20140514_200106

Hvor er den friske fisk?

Jeg har vist nævnt det før, men gør det gerne igen: Hvorfor skal det være så svært at finde rigtig frisk fisk i Danmark når vi er omringet af vand?

Selv i en by som Aalborg er det forbløffende svært at finde rigtig frisk fisk og slår man en smut forbi en af fiskehandlerne (eller fiskebilerne), så er det næsten altid de samme 3-4 fisk man kan få samt panerede fiskefilet og fiskefrikadeller pumpet fulde af mel. Det er ærgeligt når nu fisken er lige derude.

I frustration besluttede jeg mig derfor ved årsskiftet til at prøve at få indført frisk fisk på menuen 2 gange om ugen (som vi nu engang bliver anbefalet det). Jeg blev af flere anbefalet at prøve fiskekasser fra Skagenfood og selv om jeg var noget skeptisk omkring det med friskheden af fisk der blev leveret, så prøvede jeg lige en enkelt kasse.

Jeg må sige at jeg blev positivt overrasket og nu er det så 20+ kasser siden. Fisken er frisk, mængderne er rimelige til prisen og der bliver leveret til tiden og nøjagtigt som jeg foreskrev det i min oprindelige bestilling.

Nå men nok ranting omkring friske fisk i Danmark. Jeg håber blot at det er lidt lettere for jer i andre byer at finde frisk fisk (nej det som sælges som “frisk fisk” i supermarkedet er mindst et par dage gammelt og stinker allerede af fisk).

 

Steak der blev til frikadeller

I min seneste fiskekasse blev der leveret lakse-steaks. Det var egenligt min plan at gøre det oplagte, nemlig at smide dem på grillen. Jeg elsker laks på grillen og havde set frem til det hele dagen…..og så begyndte det selvfølgelig at pi**e ned i lårtykke stråler hen mod aftenmadstid. Da mine grille ikke står overdækket, ja så måtte der laves ny taktik.

Laksesteaks blev renset for ben og skind og skåret i mindre tern. Der var ca 400g tilbage og jeg tænkte at det da kunne blive til nogle fine lakse-deller uden alverdens fyldstoffer. For at give det lidt ekstra sprødhed og lidt asiatisk inspiration, ja så valgte jeg altså at vende mine lakse-deller i sesam inden de blev stegt. Dette gjorde bestemt ikke dellerne ringere og fik dem lige til at se lidt federe ud på tallerkenen.

Nå men opskriften, der forøvrigt er helt LCHF venlig, er som følger:

Sesam-laks Frikadeller - sundt og enkelt
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
En let og enkel måde at få fisk ind som en hverdagsret. Smagen er asiatisk inspireret og utroligt velsmagende til f.eks. en god frisk salat
Opskrift type: Hovedret
Nok til: 4
Ingredienser
 • 400g laks uden skind og ben
 • 3æg
 • 4 stængler forårsløg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 rød snackpeber (eller 1 rød chili hvis du kan lide det spicy)
 • ½tsk cayenne peber
 • evt. ½tsk stødt korianderfrø
 • salt+peber
 • sesamfrø
Fremgangsmåde
 1. Hak hvidløg, forårsløg og snackpeber fint.
 2. Put laks + 1 æg (evt 1 ekstra senere hvis dejen er meget "tør") + ca 1 lille tsk salt i en blender og kør det til en lind masse.
 3. Tilsæt forårsløg, hvidløg, snackpeber og resten af krydderierne til dejen og lad den lige køre igennem et par gange.
 4. Stil evt farsen i køleskabet 30min så den når at sætte sig
 5. slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det let
 6. hæld rigeligt sesamfrø i en anden dyb tallerken
 7. Form runde frikadeller af farsen og vend dem først i ægget og derefter i sesam
 8. Steg i smør/olie på en mellemvarm pande indtil de er gyldne og sprøde på alle sider
Jeg serverede mine deller med en frisk salat bestående af hjertesalat, fintsnittet fennikel, tomat og avocado. Det hele var toppet af med en hjemmerørt chili-mayo.

Kommentarer

Skriv et svar

Bedøm denne opskrift: