• Hyben/Havtorn-kylling m. grillede skorzonerødder

Hyben/havtorn-kylling m. grillede skorzonerødder

2
 • Hyben/Havtorn-kylling m. grillede skorzonerødder

Hyben/havtorn-kylling m. grillede skorzonerødder

grillede skorzone rødder ala pommes

Først og fremmest må jeg hellere lige nævne at man nu, på opfordring,  kan følge min blog med Bloglovin’ hvis man har lyst til dette. Til dem som ikke kender det, så er bloglovin’ en måde hvor man let kan følge mange blogge på en overskuelig måde.

Nå men dagens ret var lidt i eksperimenternes tegn igen (sådan er det jo ofte i mit køkken). Grønthandleren var begyndt at have danske skorzonerødder til salg og dem ville jeg da gerne lege med. Egenligt var min plan at jeg ville have haft dampet dem sammen med grønne asparges til min rødspætte forleden, men den plan fik jeg lavet om på. I stedet tænkte jeg at de da kunne være sjove på grillen – evt. som erstatning for pommes fries.

Til dem som ikke kender skorzonerod, så minder det lidt om en blanding af hvide asparges og jordskokker (formen er som asparges, men konsisten er mere som jordskok). Når man køber dem, så har grønthandlerene en tendens til at sælge dem med et tykt lag jord på. Så inden man overhoved kan skrælle dem, så skal man lige have skyllet en masse jord af (pokkers bøvlet hvis du spørger mig!). Det er dog det hele værd når man se de fine hvide stænger der kommer frem under skrællen.

Tip: Skorzonerod bliver meget hurtigt iltet og tager farve. Derfor gælder det om at have en gryde klar med vand tilsat lidt citronsaft (eller anden syre), da dette vil forhindre iltningen i at fortsætte.

Som protein til retten havde jeg et par flotte økologiske kyllingebryster liggende.  Disse blev flækket så der kunne komme noget lækkert fyld i. For noget tid siden havde jeg under fødevaremarkedet i Aalborg købt noget fremragende Hyben/havtorn(/æble) marmelade som bliver lokalt produceret af bondegaardshyben.dk. Smagen er sur-sød gående mod det søde og meget lækker. Dette skulle mine kyllingebryster da fyldes med. For at få lidt friskhed ind i fyldet også, så tilsatte jeg en håndfuld bredbladet persille samt nogle pinjekerner for at give lidt sprødhed. Hele herligheden blev forsigtigt viklet med bacon så det var helt tæt. Det sidste er meget vigtigt da sukkeret fra marmeladen ellers vil løbe ud og branke!

Det er altid et godt trick at vikle et kyllingebryst ind i bacon, panchetta eller lignende, da det gør at saft og smag holdes inde i køde så det ikke bliver tørt. Samme trick kan selvfølgelig benyttes til kalkunbryst.

Skorzone rødderne blev kogt i letsaltet (citron)vand i ca 18min til de var møre. Herefter blev de vendt med lidt olie og krydderier for derefter at ryge på grillen ved direkte varme til de fik lidt grillsmag og fine grillmærker. Kyllingen blev brunet af over direkte varme og derefter placeret over indirekte varme så det kunne blive varmet igennem. Alt i alt fik det omkring 12-15min på grillen.

Det hele blev serveret med en omgang blandet grøn salat af den almindelige slags (salat, snap-ærter, ærtespirer, finthakket tomat uden pulp, grønne asparges, små danske gulerødder).

Alt i alt et fantastisk vellykket måltid på sådan en kold og halvtrist torsdag aften.

Hyben/Havtorn-kylling m. grillede skorzonerødder

Kommentarer

 • Erland

  Written on 7. marts 2012

  Elsker eksperimenter – der er ikke noget sjovere end at prøve at tage tingene helt til kanten (og nogle gange lidt over) 🙂

  Og de grillede fattigmands asparges ser rigtig godt ud.

  /Erland

  Svar
  • Kim Schulz

   Written on 7. marts 2012

   Det sjove med “fattigmands asparges” er at de efterhånden koster mere end rigtige asparges. De smager nu skønt sådan nogle skorzonerødder, så det er ærgeligt at de ikke sælges så mange steder i danmark mere.

   Svar

Skriv et svar