• Fyldt Kalkunbryst m. grovpasta i grøntsauce

Fyldt kalkunbryst m. grovpasta i grønt-sauce

2
 • Fyldt Kalkunbryst m. grovpasta i grøntsauce

Fyldt kalkunbryst m. grovpasta i grønt-sauce

Fyldt Kalkunbryst m. grovpasta i grøntsauce

Det er ikke i hverdagen af jeg finder mest tid til at eksperimentere i køkkenet derfor bliver det tit blot til “opfind noget af det vi har på lager” retter der bliver fremstillet. Dette kan med garanti være svært nok i mange hjem, hvis man ikke lige har noget interessant liggende. Hos os har vi dog næsten altid et velassorteret og fyldt basislager, så det gør jo legen både lidt lettere og lidt sjovere.

Aftenens ret var en sådanne hurtigret som samtidigt var både rimeligt sund og meget smagfuld.

Fyldt kalkunbryst m. grovpasta i grønt sauce

Ingredienser

Kalkun:

 • 1 stk kalkunbryst (ca 900g)
 • 8 tynde skiver tapas chorizo pølse (vores var ca 5-6cm i diameter, er den mindre skal der flere skiver til)
 • grillet artiskok pesto
 • feta (vi bruger den lækre cremede Puck fra Arla)
 • frisk timian
 • 1 pk bacon

Pasta sauce:

 • et par håndfulde gode cherry tomater (vi bruger San Marzano)
 • 1-2 stk hvide gulerødder (eller almindelige hvis hvide ikke kan fåes)
 • 1 rødløg (eller almindeligt løg)
 • 1 lille squash (eller ½stor)
 • 1 rød snackpeber
 • 1fed hvidløg
 • 2 spsk Balsamico
 • salt, peber + frisk timian

Kalkunbrystet flækkes op så det bliver en stor flade. Det kan gøres med et enkelt snit, men jeg plejer at gøre det ved at skære ind ca 1cm fra skærebrættet (når kødet ligger derpå) og så skære på langs lige indtil jeg er ca 1 cm fra at skære igennem. Så ruller jeg kødet så det ligesom rulles ud og så fortsætter jeg ellers med at skære videre i samme snit.  Til sidst ender jeg op med et kalkunbryst som er skåret ud i et ca 1cm tykt lag der er relativt stort.

Ud på fladen smøres et lag af artiskok pestoen. oven på denne placeres skiverne af chorizo pølse og til sidst nogle tynde skiver af fetaen. Så kan der ellers krydres med salt, peber, timian og hvad man ellers har lyst til (denne gang fik vores lidt Santa Maria Chili Explosion for ekstra bid).

Kalkunbrystet rulles stramt sammen og vikles herefter ind i bacon. Placer kødet i et fad i ovnen i 40-45min ved ca 220C. Du kan evt. give den lidt ovngrill i de sidste 10min for at få mere sprød bacon overflade.

Imens kødet er i ovnen, så laves saucen og pastaen koges.

Løg skæres i tynde både (eller kvarte løgringe), hvidløg hakkes fint, gulerødder, snackpeber og squash skæres i fine tern og tomaterne deles i kvarte. De hele smides i wok eller gryde med en smule olivenolie og står og simrer til at tomaterne begynder at koge ud. Balsamico og timian tilsættes og der smages til med salt og peber. Hvis saucen er lidt for tør i det, så kan der tilsættes lidt vand + lidt tomat pure.

Grovpasta koges al-dente og vendes herefter i saucen. Lad det stå og trække et par minutter så smagen fra saucen trækker ind i pastaen og giver smag.

Server med et par skiver af den fyldte kalkunbryst og et godt drys friskkværnet peber.

Samlet arbejdstid er ca en time uden for meget fart på og resultatet smager skønt.

Velbekomme!

Kommentarer

Skriv et svar