• fødevaremarked

Fødevaremarked på Nordkraft, Aalborg

6
 • fødevaremarked

Fødevaremarked på Nordkraft, Aalborg

chokolademarmelade af hybenAalborg har i mange år haft en tradition med et månedligt (ca) tilbagevendende fødevaremarked hvor de lokale råvarer og produkter er i fokus. Det blev for mange år siden holdt i Aalborgs sukkerlager på havnen. Sukkerlageret er det de fleste lokale i dag kender som Rosdahl bygningen da det  senere har huset den populære Restaurant Rosdahl. Sukkerlageret har dog længe været brugt til noget andet, så i dag er fødevare markedet flyttet ned i de nye haller i Nordkraft.

Markedet er et fantastisk vindue ind til alle de mange lækre sager som produceres lokalt i Nordjylland. Det er alt fra gårdslagtere og bagere til ostemagere og mosterier som har boder på markedet. Alt i alt var der denne gang vel omkring 20-25 boder med lækkerier.

Når man kommer som besøgende, så er man næsten altid sikker på at få en masse lækre smagsprøver. I dag har jeg da også smagt både frisklavet flæskesvær (altså “snack” udgaven), brød bagt med tang, marmelader lavet på hyben og havtorn, chokolader med lakrids samt mange andre ting.

der handlesæblemost

Der var propfyldt med folk og der var en liflig snak overalt. Folkene der har boderne er altid friske på en snak om gode råvarer, så det er rigtigt hyggeligt for et madøre som mig, at gå fra bod til bod og snakke om produktion, smagsideer, stegetider osv. I dag lærte jeg f.eks. at vi i nordjylland har produktion af krokodillekød – og skal hilse at sige at det smager rigtigt lækkert i røget form (måske noget jeg burde forsøge mig med på grillen?).

Jeg har ikke været så god til at komme afsted til disse markeder, men efter i dag, er jeg sikker på at jeg nok skal komme afsted lidt oftere. Næste gang er forøvrigt den 5. Februar kl 10-14, så der finder du mig nok derinde igen.

Det er gratis at besøge markedet – ud over hvad man kommer til at købe selvfølgelig 🙂


lækre spegepølser
Følgende udstillede derinde i dag:

 • Bondegårdshyben (marmelader, chutney osv – jeg købte nogle stykker herfra)
 • Rævhede Naturprodukter
 • Aalborg Chokoladen (lækker, lækker chokolade)
 • Frugthaven (primært æbler og æblemost)
 • Æblegården Baksminde (primært æbler og æblemost)
 • Økologisk Halkær Ådal (spegepølser, vildtkød)
 • Kildens Rygeri (røget fisk)
 • Venmark Fisk (frisk fisk fra hanstholm)
 • Krastrupsøgaard (pølser, pålæg, flæskesvær)
 • Penny Lane (brød og kager)
 • Søgaards Bryghus (øl)
 • Slagter Kjærgaard (kød)
 • Kirkbakgaard
 • Havets Spisekammer (brød og krydderier med tang, sydesalt fra Mariager)
 • Ostemanden fra Vindblæs (oste, specielt kæmpebrie)
 • Nibe Bryghus (øl)
 • Café Tærter (kager)
 • Loui’s Kafferisteri (kaffe og te)
 • Wendelbo blomster
 • Karlsen’s med Mariager Salt
 • Slyngecenter Vendsyssel

Her er lidt billeder fra dagen. Som i kan se, var der rigtigt mange besøgende på markedet.
æbler æbler æblerhonning

mennesker


Kommentarer

Skriv et svar