• Kylling i karry/kokos/æble sauce m. ris

Kylling i karry/kokos/æble sauce

4
 • Kylling i karry/kokos/æble sauce m. ris

Kylling i karry/kokos/æble sauce

Kylling i karry/kokos/æble sauce m. ris

Jeg blev forleden spurgt om jeg altid brugte flere timer om dagen på at lave aftensmad. Svaret til det er NEJ – men det sker ofte.

I aften vil jeg dog lave en af mine hurtigretter som er af typen der luner en smule og mætter en masse. Retten er egenligt en af klassikerne “kylling i karry”, men i min egen udgave som vi normalt serverer den hjemme hos os.

Hvis man, som mig, altid har kogt kylling liggende i fryseren, så tager denne ret kun ca 15min at lave alt i alt – det må da siges at være fastfood. Har man ikke dette, så kan man i stedet blancere 2stk kyllingebryst  i letsaltet vand tilsat 1 terning kyllinge boullion og et 1fed hvidløg (hakket). Lad det simre ca 25 min til det er helt mørt så det falder fra hinanden i trevler.

At jeg altid har kylling i fryseren, er simpelthen fordi jeg jævnligt koger en stor omgang kyllinge fond i trykkogeren og så bliver der en masse supermørt og lækkert kyllingekød tilbage som “biprodukt”. Det er perfekt som pizzatopping, i tacos eller som her i kylling i karry. Hvis du selv har lyst til at gå i gang med at lave kylling/fond i trykkoger, så kan jeg anbefale dig at kigge forbi den lækre madside Kvalimad.dk, hvor Max viser i en video hvordan der laves Fond i trykkoger.

Jeg er vild med denne udgave af kylling i karry fordi den bl.a. indeholder æble. Karry og så æbler er en fantastisk blanding som vi kender fra mange andre opskrifter, og selvfølgelig er det også lækkert i denne ret.

Hvis man skærer æblerne i små nok tern, så vil de ligesom flyde ud i saucen og derved vil man med hver mundfuld få et strejf af frisk æblesmag. Lidt chili giver retten lidt ekstra bid og det smørmøre kylling og kokosmælken giver retten den sidste smule sødme.  Vil man have ekstra kokossmag, så kan man toppe retten af med en omgang ristet kokos – eller hvad med at servere det med cashew nødder så der kommer et dejligt knas i retten.

Kylling i karry/kokos/æble sauce m. ris

Kort beskrivelse:

En hurtig karry ret som både er frisk og med lidt styrke i så den luner på en kold forårsdag.

Ingredienser

 • kødet af 2stk kogte kyllingebryst (ca 300g)
 • 2 stk æbler
 • 1 stk snackpeber
 • 1 lille løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2-3 spsk Gul karry
 • 2½ dl kyllinge boullion (eller vand + 1 kyllinge boullionterning eller kogevand fra kyllingebrystet)
 • ½ dåse kokosmælk
 • evt. 1 frisk rød chili
 • lidt olie til at stege i
 • salt + peber
 • evt. 1 spsk maizena til jævning

Fremgangsmåde

 1. Skal der koges ris, så sæt dem over med det samme.
 2. Løg og hvidløg hakkes fint
 3. Æbler skrælles og snittes i små tern på ½x½cm
 4. Snackpeber (og evt. chili) hakkes i fine små tern.
 5. Lidt olie varmes i bunden af en gryde og løg, hvidløg og æbletern, snackpeber og chili tilsættes.
 6. Efter et minuts tid tilsættes kyllingen og karry også.
 7. Når karryen er blevet fordelt og ristet lidt af, så tilsættes kyllinge boullion og kokos mælk (gerne den tykke del) til gryden og det koger et par minutter.
 8. Ønsker der mere “sauce” ved kødet, så kan tilføjes mere kokosmælk eller vand.
 9. Smag til med salt, peber og karry og jævn evt. med lidt maizena som er rørt ud i en smule vand.

Kommentarer

Skriv et svar