LCHF vaffelburgeren
Igår delte jeg opskriften på mine favorit vafler når der skal laves dessert. Men faktisk, så har min bloggerkollega Malou, ovre på klidmoster.dk, lært mig at alt kan vafles! Derfor tog jeg det også lidt som en udfordring at lave en lowcarb vaffel som kunne bruges til andet end dessert.
Det hele kom sig egenligt af, at min kone brokkede sig over, at mine LCHF burgerboller nogle gange var lige lovligt kompakte. Jeg sagde derfor, at hun da kunne få en vaffel som burgerbolle i stedet. Det blev ikke afvist og så var jeg da klar til at gå videre med ideen.
En “mad vaffel” for mig skal have en smule mere struktur og så skal den selvfølgelig være mere salt og mindre sød. Lidt krydderier kan også tilføjes hvis vaflen skal matche en bestemt ret.
Hos os skulle det bruges som erstatning for burgerboller og derfor blev krydringen holdt lidt nede. Du kan dog stort set give den så meget drøn på krydderierne som du har lyst til – mulighederne er mange.
En vaffel til det salte køkken
Dejen er selvfølgelig tilpasset i forhold til dessert vaflen. For at give struktur, så har jeg tilføjet økologiske hampefrø. De giver en fantastisk mild nøddesmag til vaflen uden nogensinde bliver dominerende. De giver også lidt fylde og struktur, men det bliver ikke som om der er kerner i dejen. Derfor er det heller ikke noget med en masse kerner der sidder i tænderne efterfølgende.
Fredagsmenu uden bøvl
Faktisk så er det værd at nævne at de flotte vafler du ser på billedet her på siden, slet ikke er lavet af mig. Det er nemlig min søde kones fortjeneste, da hun tog teten med at lave maden denne fredag. Det vil sige at hun havde snittet grønt og gjort klar til at vaflerne skulle laves – jeg skulle blot fortælle hende hvad der skulle i.
Sønnike ville grille bøfferne, så det fik han lov til. Jeg kunne så blot stå tilbage og overvåge processen og dække bordet. Det er måske værd at nævne at sønnike er 3 år gammel og styrer en grill som en prof (bare rolig – jeg holder ham i stram line under hele processen).
Tilbage stod vi med nogle mega lækre burgere, som var gud for LCHF’ere. Glemte jeg at fortælle at sådan en vaffel har nogle rigtigt dybe udhulninger som er gode til at indeholde en maaaaaaaassse lækkert mayo 🙂
- 4 æg
- 200g philadelphia flødeost
- 60g mandelmel
- 1 dl afskallede hampefrø
- ½-1tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk Cafe de paris krydderurter (kan være andre urter)
- Æg og flødeost mixes godt sammen (jeg bruger en stavblender)
- Tilsæt krydderier og salt. Rør det godt ind i blandingen
- Tilsæt mandelmel, bagepulver og hampefrø og rør indtil at dejen begynder at tykne
- lad dejen stå og trække ca 10min imens vaffeljernet varmer op.
- Brug evt lidt kokosolie til lige at smøre vaffeljernet de første gange hvis ikke det er sliplet.
- Put ca halvt så meget dej på vaffeljernet som du ville forvente skulle til - det udvider sig MEGET.
- Dejen skal bage mere end en klassisk vaffeldej da der ikke er hvedemel i. Åbner du vaffeljernet før end den er klar, så kan den godt sidde lidt fast.
- Tag vaflen ud når den er godt gylden og sprød i overfladen.
- Server straks eller genopvarm i morgen i vaffeljernet.
Der er vist ikke meget andet at sige end VELBEKOMME!
Mette
Written on 24. maj 2018
Hej Kim,
Ser ret lækkert ud, vaffelmaskinen er indkøbt til samme forhold. Men men er det almindeligt mandelmel du bruger eller det affedtet?
pft
Mvh Mette
Kim Schulz
Written on 19. juni 2018
Hej Mette,
Det er helt almindeligt mandelmel – altså bare fintmalede mandler. Jeg plejer at købe det i store poser fra rawfood shop til en fornuftig pris.
Majbritt
Written on 26. august 2018
Hej Kim;
Kan vaflerne laves i forvejen og fryses så de bare er til at tage op og varme i ovnen?
Kim Schulz
Written on 26. august 2018
Hek Majbritt,
De kan godt fryses og varmes op igen.