Jeg elsker vafler
Da jeg havde fødselsdag tilbage i August, så var et af mine ønsker, at få et nyt vaffeljern til at erstatte det jeg fik da jeg flyttede hjemmefra for alt for mange år siden. Det fik jeg og det har været i brug mange, mange gange allerede.
For mig er det egenligt de små tynde “hjerte vafler” jeg husker fra min barndom, som er de “rigtige” vafler. Dog er jo med tiden blevet meget glad for den tykkere belgiske vaffel udgave også.
Når man laver lowcarb vafler så er det dog ikke altid lige let at få en vaffel til at blive sprød, luftig og samtidigt hænge sammen så de kan laves i et vaffeljern. Jeg har derfor i længere tid forsøgt med alverdens forskellige opskrifter og har nu endelig fundet frem til en som jeg synes jeg er klar til at dele.
Opskriften giver nogle rigtigt lækre belgiske vafler som bliver sprøde i overfladen og dejligt saftige og luftige i midten. De kan dog også godt laves som de tyndere hjertevafler.
Basis opskriften jeg har lavet den ud fra, er inspireret af en af de første vaffelopskrifer jeg prøvede og den er fra en af de fantastiske bøger som Jane over på madbanditten.dk har lavet. Jeg har dog “rodet lidt rundt” i den og tilføjet lidt nyt for at få den som jeg ønsker den.
Opskriften er på søde dessert-vafler, men i morgen kommer der en opskrift på vafler som er helt perfekte som madbrød (eller burgerbolle)!
- 4 æg
- 200g philadelphia flødeost
- 60g mandelmel
- 2-3 spsk sukrin (erylithol sødemiddel)
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk vaniljepulver (ca hvad der er i en fuldfed vaniljestang)
- ½ tsk kardemomme
- 1 tsk bagepulver
- evt. fintrevet skal og citronsaft af ½ citron (kan undlades, men giver et frisk pift)
- Æg og flødeost mixes godt sammen (jeg bruger en stavblender)
- Tilsæt vanilje, kardemomme og sukrin (evt citron) og rør det godt ind i blandingen
- Tilsæt mandelmel , bagepulver og fiberhusk og rør indtil at dejen begynder at tykne
- lad dejen stå og trække ca 10min imens vaffeljernet varmer op.
- Brug evt lidt kokosolie til lige at smøre vaffeljernet de første gange hvis ikke det er sliplet.
- Put ca halvt så meget dej på vaffeljernet som du ville forvente skulle til - det udvider sig MEGET.
- Dejen skal bage mere end en klassisk vaffeldej da der ikke er hvedemel i. Åbner du vaffeljernet før end den er klar, så kan den godt sidde lidt fast.
- Tag vaflen ud når den er godt gylden og sprød i overfladen.
- Server straks eller genopvarm i morgen i vaffeljernet.
Hvilke vafler byder du uventede gæster?
Anette
Written on 9. februar 2019
De er så gode. Laver en stor portion og varmer dem på brødristeren om morgenen.
Mike
Written on 27. maj 2020
Klart de bedste vi har prøvet indtil nu, tak for at dele.
Tommy
Written on 4. juli 2020
De ser så gode ud! Hvilket vaffeljern bruger du?
Kim Schulz
Written on 24. juli 2020
Hej Tommy,
Jeg bruger et Tefal Snack Collection, som er et rigtigt fint all-round vaffeljern.