Hjemmelavet Nutella – let og enkelt

1

Hjemmelavet Nutella – let og enkelt

Hjemmelavet nutella - let og enkelt.

Nutella – choko-cremernes konge

Nogle gange trænger man til lidt lækkert og syndigt at spise og efter  at vi i vores hjem er gået over til at spise efter LCHF principperne, så er dette blevet endnu sjovere.

Nu er der nemlig ingen som siger fyfy når man blander lækre sager som smør, fløde og chokolade sammen – nej faktisk er det ganske velset.

At blande disse 3 ting er tæt på hvad jeg gør i dagens opskrift, for jeg har nemlig tænkt mig at lave min version af den velkendte “Nutella” eller chokolade-smørrepålæg som det vel ret beset er.

Nutellaen har en karakteristisk smag af hasselnødder og derfor skal denne selvfølgelig også med i min udgave af denne “ret”. I modsætning til nutellaen, så kan jeg dog godt lide at der er lidt “knas” i cremen således at man rent faktisk kan mærke at der er nødder i.

Meget mere er der faktisk ikke at sige om denne ret, ud over at man selvfølgelig kan variere på chokolade-procenten så den bliver mere mild – som LCHFer er det dog bedst at holde den oppe omkring de 80%.  Ønsker man ikke nødder i nutellaen, så kan man også undlade dette. Alternativt kan man blande lidt kokos i hvis man synes at kokos er lækkert.

Denne lækre choko-creme kan også fint bruges som en lille topping på dessert – f.eks. lunet en smule og så som dyppelse til chokolade-fondue, eller som fyld i en kage. Personligt foretrækker jeg den på en tynd skive LCHF kernebrød – selvfølgelig et godt tykt lag 😀

Hjemmelavet nutella er lækkert på nybagt LCHF kernebrød

 

Hjemmelavet Nutella/choko-smørrepålæg

Kort beskrivelse:

En lækker cremet udgave af den velkendte “nutella” – bare uden tilsætningsstoffer eller andet snask. Velegnet for både børn og voksne og så er den endda ganske tilladt for folk på LCHF kost. Opskriften giver ca 1 stort glas  som det på billedet (plus lidt rigeligt til at slikke af skeen også). 

Ingredienser

 • 200g Chokolade (jeg bruger 80%, men er man ikke LCHFer kan lavere % bruges)
 • 2 dl fløde
 • 100g øko smør
 • 15-20 hasselnødder
 • et nip salt

Fremgangsmåde

 1. Varm hasselnødderne i ovnen ved 200C i ca 8-10min til de begynder at dufte
 2. Tag nødderne ud og gnub dem i et viskestykke så den tynde brune skal falder af (denne er let bitter og derfor fjerner jeg den – kan undlades hvis man er doven).
 3. Kør nødderne en tur i en minihakker så de får den ønskede størrelse (virker med alle størrelser fra “fint nøddemel” til ca 2x2mm størrelse.
 4. Sæt fløden til at lune i en gryde og tag den af lige inden den begynder at koge.
 5. Hæld den varme fløde i en skål sammen med chokoladen og rør rundt indtil al chokoladen er smeltet og en jævn cremet konsistens er opnået.
 6. tilsæt smørret i små klumper lidt af gangen og rør det grundtigt ind i massen så den bliver fin og blank.
 7. Hvis det hele begynder at skille på dette tidspunkt, så stil det hele lidt i køleskabet og kør det så igennem med en stavblender når det er kølet næsten helt ned. Det skulle gerne redde det.
 8. Til sidst tilsættes de hakkede nødder som røres grundigt i.
 9. Opbevares i en bøtte/et glas du har skoldet først og bør stå på køl når det ikke er i brug. Holder ca 10-14 dage (men så længe er der sjældent noget tilbage)

 

Chokolade smørrepålæg - helt hjemmelavet

Kommentarer

 • Jens Sørensen

  Written on 31. oktober 2014

  Det er en helt anden måde at lave Nutella på end den jeg har brugt. Jeg har lige som dig afskallet hasselnødderne, for derefter at blende dem så meget at olien bliver trukket ud. Det efterlader slet ikke plads til lidt crunch – så din opskrift skal prøves som et alternativ til http://www.julestads.dk/opskrifter/konfekt/nutella/ fordi at blende til hasselnødderne bliver til olie er bestemt ikke for de dovne. Det er krævende for blenderen og for min tålmodighed.

  Svar

Skriv et svar