• Sort pasta, gul courgette og kæmperejer i krydret marinade

Sort pasta, gul courgette og kæmperejer i krydret marinade

1
 • Sort pasta, gul courgette og kæmperejer i krydret marinade

Sort pasta, gul courgette og kæmperejer i krydret marinade

Sort pasta, gul courgette, rosa kæmperejer - et lækkert farvespil

I dag da jeg gik en tur i Metro (nogen går en tur i parken – jeg går en tur i Metro) så jeg nogle flotte gule courgetter (også kendt som Zucchini eller bare squash) som straks satte mine tanker igang. Det er sjovt som min hjerne pludselig kan gå amok, bare fordi den ser en eller anden sjov ingrediens.

Denne gang sagde den “gult er flot med sort”….sort førte tanken over på blæksprutteblæk, som er en af de få naturligt sorte ting vi har i madlavningen. Der hvor det oftest bruges er til indfarvning af forskellige ting som f.eks. pasta. Derfor gik turen forbi pastahylderne hvor jeg ganske rigtigt fandt nogle fine italienske pastaer som var indfarvet med blæksprutte-blæk.

Selve blækket giver ikke rigtigt nogen smag til pastaen, men alligevel fik det mig til at tænke på skaldyr da det ofte er noget der serveres sammen med blæksprutter. Jeg huskede at jeg havde nogle store flotte kæmperejer (tigerrejer /vannamei) tilbage fra da jeg lavede thaimad – disse kunne udgøre det for proteinen i retten samt tilføje den skønne rejerøde farve til farvespillet.

Ofte når jeg laver kæmperejer på grillen, så laves de med god oliven olie, finthakket chili, hvidløg og evt. noget friskpresset citron. Dette er noget jeg har lært på en af vores ture til Italien hvor denne sammensætning ofte serveres som en lille appatizer med lidt godt brød. Jeg tænkte at noget tilsvarende måtte kunne bruges til at skabe saucen for denne ret.

Som sagt, så gjort og inden jeg havde set mig om, så var der “opfundet” en ny lækker ret til familiens opskrift samling. Jeg endte med at tilsætte et par andre småting for sådan lige at få presset lidt ekstra smag og “grønt” (både som grønsag og som farve) ind i retten, men det kan i se i opskriften længere nede.

Det var skønt at sidde på den solbeskinnede teresse og spise denne lækre ret, som var et super match til den iskolde Riesling vin jeg fik trukket op.

Man siger jo at vi spiser 50% med øjnene og 50% med næse/mund. Måske var det netop derfor at den gule courgette fik mine tanker sat i gang. Denne ret blev jo skabt om tanken om samspillet af forskellige farver imellem de sorte pastaer. Hvis man ikke går efter at udseendet er vigtigt, så kan man dog sagtens bruge en anden pasta til retten – ja man kan sågar bruge en grøn squash i stedet for den gule hvis man vil. Det vil ikke have nogen umiddelbar indvirkning på smagen som sådan – men lur mig om den mere farverige udgave alligevel ville snyde hjernen til at synes at netop den udgave smagte bare en smule bedre (det tror jeg!).

Sort pasta, gul courgette, rosa kæmperejer - et lækkert farvespilMan skal forøvrigt ikke forvente at de sorte pastaer bliver lige så flotte og sorte som de er i tørret form. Efter kogning er de blevet mere grålige i det, men stadig meget flotte i en ret som denne.

Sort pasta, gul courgette og kæmperejer i krydret marinade

Kort beskrivelse:

En flot og farverig ret som kan laves på under 20min. Får en til at drømme sig en tur til Italien.

Ingredienser

 • 200g kæmperejer (forkogte kan bruges, skal være optøede)
 • 250g sort pasta (alm. pasta kan bruges)
 • 1 usprøjtet citron.
 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk smør
 • ½-1 courgette (gul, men grøn kan bruges)
 • 1 rød chili (frisk)
 • 10-15 cherry tomater
 • 4 forårsløg
 • 1 lille bundt bredbladet persille
 • 1 fed hvidløg
 • evt. parmasan til afpyntning

Fremgangsmåde

 1. Pastaen koges efter anvisningen på pakken.
 2. Courgetten skæres i små tern.
 3. hvidløg hakkes fint og chili renses for kerner og skæres i må tern.
 4. Hak persillen fint (sørg for at skylle den grundigt først).
 5. cherry tomater skæres i kvarte og kerner fjernes.
 6. Forårsløg skæres i tynde ringe (også gerne med noget af den grønne top).
 7. I en wok eller lignende tilføjes olivenolien og når den begynder at være varm, så tilsættes hvidløg chili, courgette, og forårsløg.
 8. Lad det simre 1 min og tilsæt derefter rejerne.
 9. Lad det simre yderligere 2min med rejerne i (4 hvis rejerne er rå fra start) og tilsæt så saften af en halv citron (samt evt. revet citronskal fra ½ citron).
 10. De færdigkogte pastaer vendes i blandingen og der tilsættes en skefuld smør for at tykne saucen. Tilsæt også tomaterne og persillen og vend det i retten.
 11. Smag til med salt og peber.
 12. Ved servering dryppes med yderligere citronsaft og der kan evt. drysses med friskrevet parmasan.

Forberedelses tid: 10 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Der blev brugt rejer med haler da de får en flot rejerød farve.

Kommentarer

Skriv et svar