• Sprøde thai-ruller og lækre tigerrejer

Sprøde thai-ruller og lækre tigerrejer

5
 • Sprøde thai-ruller og lækre tigerrejer

Sprøde thai-ruller og lækre tigerrejer

Sprøde thai-ruller og lækre tigerrejer

Over på twitter var vi nogle stykker der kom til at snakke om asiatisk mad og specifikt om lækre sprøde forårsruller. Jeg blev så sulten at jeg straks smuttede ud og fik købt de par ting jeg manglede for at sammensætte min udgave af denne klassiske ret.

En hurtig menu blev dannet i mit hoved (sådan er det som regel når jeg laver mad) og så gik jeg ellers i gang. I al sin enkelthed skulle der laves forårsruller med fyld af tigerrejer, gulerod, nudler, ærtespirer, forårsløg, snackpeber, frisk rød chili og krydderier. Jeg valgte ærtespirer i stedet for bønnespirer da jeg på det seneste har været ude for at bønnespirerne smagte af jord selv om de havde ligget i vand. Da jeg alligevel skulle have gang i tigerrejerne og frituren til rullerne, så tænke jeg at så kunne jeg jo også passende kunne lave nogle panerede rejer også.

Disse rejer er nogle små lækkre hapsere imens man spiser det andet.

Det er basalt set blot forkogte tiger-rejer som duppes tørre med lidt køkkenrulle. herefter krydres de med lidt 5-spice krydderi, dyppes i letpisket æg og vendes til sidst i panko rasp (eller almindeligt rasp hvis du ikke kan få panko).  Til sidst ryger de en tur i frituren i ca 20-30 sekunder indtil de er gyldne – bemærk at de taber en del rasp i olien der bliver sort. De kan derfor med fordel laves som det sidste der skal i frituren så de andre ting ikke bliver fyldt med branket rasp. Sørg for at de kan dryppe af på lidt køkkenrulle og server imens de stadig er lune.

Jeg ville egenligt have lavet en Nuoc Mam (Nước chấm), altså vietnamesisk fiskesauce-dip som dyppelse til rullerne, men havde set forkert i skabet da jeg kiggede efter selve fishsauce flasken. Så i stedet for at lave den med fishsauce, blev det i stedet lavet med en mørk soya – det var bestemt et hit!  En halv rød chili blev hakket fint, et fed hvidløg blev ligeledes hakket fint. Dette blev blandet i en blanding af lige dele mørk soya og risvinseddike. Lad det trække 10-15 min inden servering

Til at dyppe rejerne i, blev der desuden lavet en hurtig-chilimayo (Miracle Whip der blandes med min favorit thai-chilisauce så den bliver stærk uden at være FOR stærk) da dette lige giver lidt zing til de sprøde rejer.

Det er forøvrigt samme chili-mayo vi bruger når vi laver sushi, men det må jeg fortælle om en anden gang. Apropos sushi, så valgte jeg at jeg til mine ruller også ville servere en lille “salat” af syltet ingefær, da dette frisker munden dejligt op mellem hver bid.

Det hele skulle selvfølgelig skylles ned ned en Singha øl fra Asien. En forholdsvis let øl i smagen, men samtidigt meget passende til det lidt spicy mad.

Hvad er din ynglingsret fra Asien?

Crispy thai forårsruller

Kort beskrivelse:

Min egen udgave af de klassiske tynde og meget sprøde thai forårsruller

Ingredienser

 1. 8-10 stykker rispapir (enten fra frost eller i tørret form)
 2. 3 gulerødder
 3. 3 forårsløg
 4. 2 fed hvidløg
 5. 1 lille stykke frisk ingefær (svarende til ca 2tsk revet)
 6. ½ snackpeber
 7. ½ rød chili
 8. lille bundt ærtespirer
 9. 1 tsk 5-spice krydderi
 10. ½ tsk karry  (kan undlades)
 11. 2 tsk fishsauce (kan undlades)
 12. ½ tsk sesamolie (kan undlades)
 13. 10-12 store kogte tigerrejer
 14. ½ pakke minut nudler (de der små pakker man kan købe i supermarkeder)
 15. 1l olie til friture (jeg bruger rapsolie)

Fremgangsmåde

 1. Snit grønsager meget fint og rør det sammen.
 2. Kog vand og hæld det over nudlerne og lad det stå et par minutter til de er bløde.
 3. Skyl herefter nudlerne under den kolde hane så de bliver kølet ned.
 4. Bræk nudler i mindre stykker og bland med grønsagerne
 5. Riv hvidløg og ingefær fint og bland det med grønsagerne.
 6. Tilsæt krydderier, fishsauce og sesamolie.
 7. Fjern en evt. halevifte fra rejerne og skær dem i fine små stykker (jeg flækker dem normalt på begge led og skærer så i små skiver).
 8. Bland rejer i resten af blandingen og så er fyldet klar.
 9. Varm olien op i en gryde så det er så varmt at hvis du smider et stykke kogt nudel i, vil det straks poppe op og blive helt luftigt og sprødt.
 10. Er dine rispapir stykker den tørre slags, så opblødes de forsigtigt enkeltvis i varmt vand. Hvis du lægger flere sammen, så vil de klistre sammen til en klump. Det skal være blødt uden at gå i opløsning.
 11. Bruger du den frostne udgave, så tager du bare et stykke af bunken og lader det tø let (ca 1min).
 12. Placer rispapir på et tørt viskestykke så det ligger helt fladt.
 13. Placer fyldet (ca 2 spsk) i en stribe ca 1/4 inde på rispapiret og fold siderne ind om “spidserne” på fyld-striben.
 14. Rul fra den ende hvor fyldet ligger og ned så det bliver en fin forårsrulle.
 15. Placer den rullede forårsrulle forsigtigt i olien med det samme. Det er vigtigt at den er stramt rullet og lukket ordenligt sammen (brug evt. lidt æg til samlingen). Hvis der er luft inde ved fyldet, så vil det skabe en boble der gør det svært at vende rullen i olien – i værste fald kan det få hele rullen til at gå op.
 16. Den stegte rulle placeres kort på et stykke køkkenrulle så fedt kan dryppe fra og flyttes derefter over på en tallerken eller fad. Lader man den ligge på papiret, så klisterer den fast. Sådan fortsætter man til alle rullerne er lavet.

Variationer

Dette fyld er blot et eksempel på hvad man kan komme i. Det smager også lækkert med f.eks. kyllinge stykker/fars, eller blot med grønsager.

Tilberedningstid (duration): 40

Antal serveringer (yield): 2

Oprindelsesland: Thai

 

det færdige måltid

Kommentarer

  • Diana Brix Laursen

   Written on 10. maj 2015

   Kim vil du sende opskrifter på min facebook profil Diana Brix Laursen eller maile dem

   Svar
 • Taste & Experiencep

  Written on 9. april 2011

  Det ser lækkert ud!
  Uha, der er godt nok mange lækre Asiatiske retter. Sushien fra Japan, Bibimbap fra Korea, Tandoori Kylling fra Indien, Pho fra Vietnam, Thaisalat fra Thailand.. Jeg kunne blive ved 🙂

  Svar
  • Kim Schulz

   Written on 9. april 2011

   jeg er selv kæmpe fan af det asiatiske køkken og elsker at prøve alt det “lokale” mad når jeg er på firmarejser til østen. De kan altså bare noget med at få den fulde smag ud af maden – de gør det bare på hver sin måde. Japanerne ved at have enkelte friske råvarer, inderne ved at bruge mange krydderier, thailand med deres sprøde grønsager og stærke chilier osv.

   Svar
 • Mette Lindgaard Eriksen

  Written on 10. april 2011

  Uh det ser godt ud!
  Jeg elsker blandt meget andet asiatisk mad, selvom jeg stadig har mange ting tilgode endnu.
  Men for at nævne nogle favoritter:

  Friske vietnamesiske forårsruller 😉
  Sushi
  Pekingand
  Hjemmelavede forårsruller
  Oksekød i saté
  En god thairet med karry og kokosmælk
  Stort set alt med tigerrejer

  Svar

Skriv et svar