I søndags afholdte Chokoladeselskabet deres årlige chokoladefestival og jeg var så heldig at have fået et par billetter til dagen. Det blev afholdt i Tap1, den gamle taphal på Carlsbergs gamle grund i København. Hele det gamle fabriksområde derude er et besøg værd i sig selv, men det er en helt anden historie.
Da vi alligevel var til noget familiefest på Lolland om lørdagen, så kunne vi jo passende tage en mindre omvej over København om søndagen (nåja en lidt større omvej, men hvem tæller når man alligevel skal køre helt til Aalborg).
Chokoladeselskabet havde fået lavet en rigtig flot festival hvor chokolade fabrikanter fra Danmark og et par andre nordiske lande var til stede. Hver producent havde en lille stand hvor de fremviste hvad de laver og i de fleste tilfælde var der lækre, lækre smagsprøver (glemte jeg at sige at de var enormt lækre?). Som besøgende fik man ved indgangen 6 poletter som skulle udgøre det som betaling for de smagsprøver som blev delt ud. 6 stk virker måske ikke af så meget, men hvor ofte spiser man lige 6 stykker fyldt chokolade? eller 6 kæmpe flødeboller? eller 6 stykker kage? Samtidigt så delte rigtigt mange af boderne gratis smagsprøver ud hvis man bare spurgte interesseret ind til produkterne og lod dem forklare om dem.
Løbende hen over dagen var der foredrag om forskellige chokolade relaterede emner. Vi snuppede et super interessant foredrag under titlen “fra jord til chokolade” eller “fra Ghana til Ganen” som de også kaldte det. Det var Lars Christensen fra Toms Chokolade/Anton Berg der holdt foredraget. Det bragte os igennem hele processen fra udvælgelsen af de fineste kakao bønner, fermenteringsprocessen, logistik, malning, valsning, brænding, osv. osv. Det hele krydret med historiske anekdoter og smagning af chokolade der matchede det der blev talt om. Jeg havde egenligt forventet et reklame fremstød fra Toms/Anton men den forventning blev gjort til skamme. Lars talte nemlig næsten mere om konkurrerende produkter (i positive vendinger) end han omtalte egne produkter direkte.
På trods af at vi havde indtaget enorme mængder chokolade, så måtte vi efter nogle timer konstatere at vi stadig havde en større mængde gratis chokolade med fra festivallen.
Tak til Chokoladeselskabet for en god festival – vi ses forhåbenligt næste år.
Herunder er en masse øjebliksindtryk fra dagen indfanget som billeder.