• Lækre saftige pølsehorn - måske verdens bedste og letteste opskrift
  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

Pølsehorn – saftige og bløde

De findes ikke bedre end dette

  • Lækre saftige pølsehorn - måske verdens bedste og letteste opskrift
  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image
  • Post Slideshow Image

Pølsehorn – saftige og bløde

De findes ikke bedre end dette

Jeg indrømmer det. Jeg har altid haft en svaghed for pølsehorn – selv de bakeoff halvfabrikata pølsehorn de sælger hos “bageren” i Føtex og Bilka kan jeg finde på at købe. Det er nok et levn fra barndommen hvor min mor jævnligt bagte pølsehorn når vi skulle på spejdertur – ja faktisk en hvilken som helst tur.

Alt for ofte er pølsehorn fantastiske når de lige er bagt, men allerede en dags tid senere, så begynder de at blive tørre og kedelige. Det er der heldigvis en løsning på, og det er at tilføje et surmælksprodukt til dejen. Alt efter hvad man tilføjer, så giver det typisk ikke noget videre til smagen, men til gengæld vil du kunne nyde de bløde og saftige pølsehorn i mange dage efter (nåja de er nok spist inden de er blevet tørre).

Jeg bruger typisk creme fraiche eller neutral yougurt, da vi ofte har det i vores basis lager. Jeg ved dog at andre også har held med at bruge f.eks. kernemælk, om end jeg tænker at dejen så vil blive mere våd. Når du bruger surmælksprodukter, så må dejen godt være en smule mere våd – bare den bliver æltet godt, så skal væsken nok binde sig i dejen selv om der ikke er så voldsomme mængder mel i.

Pølsehorn i lange baner

Jeg har eksperimenteret en del med at finde frem til en god opskrift der både er lækker og samtidgt let at lave. Hvorfor? jo fordi det er en af de ting min søn på 5år er vild med at hjælpe med at lave i køkkenet, så hvorfor ikke lade ham står for at lave dem.

Hermed min opskrift på mine bedste pølsehorn. Du kan lige så godt lave dobbelt portion med det samme, for de er stærkt vanedannende.

Pølsehorn - saftige og bløde
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Disse pølsehorn er utroligt lette at lave, da de kun skal hæve en enkelt gang og dejen er utroligt let at arbejde med. De holder sig saftige i lang tid pga det surmælksprodukt der benyttes i dejen.
Forfatter:
Opskrift type: brød
Cuisine: Nordic
Nok til: 24-30 stk
Ingredienser
  • 3 dl mælk (jeg bruger letmælk)
  • 1 dl natural yoghurt eller creme fraiche
  • 100 g smør (ikke magarine eller lignende)
  • 1 pk gær (50g)
  • 2 spsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 2 æg (1 til at pensle med)
  • 750 g hvedemel
  • 12-15 stk pølser
Fremgangsmåde
  1. Smør smeltes i en gryde ved lav varme eller i microbølge ovn i ca 30 sec.
  2. Tilsættes mælk og yoghurt til smørret så det køler lidt. Det skal røres godt sammen røres godt sammen.
  3. Hæld blandingen i en stor skål (gerne røremaskine) og tilsæt gæren. Rør rundt indtil gær er opløst.
  4. Tilsæt sukker, salt og 1 æg og rør rundt igen.
  5. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt det hele godt sammen. Mel reagerer forskelligt, så hvis dejen er meget våd, så tilsæt lidt ekstra. Dejen skal være let klistret uden at være våd.
  6. Sørg for at ælte det godt sammen (gerne på røremaskine) så der dannes et godt gluten netværk i dejen (den bliver smidig at arbejde med)
  7. Imens dejen ælter, så tager du pølserne og skærer over i halve, så du har 24-30 pølser.
  8. Disse pølsehorn lader jeg kun hæve en enkelt gang, så derfor går du nu igang med at forme pølsehornene med det samme. Det gør også at dejen former sig bedre om pølsen og pølsehornet ikke bliver så hult.
  9. Del dejen i 3-4 lige store klumper og læg den på en bor med lidt mel
  10. Hver af klumperne ruller du ud til en rund "pandekage" med en diameter på ca 30cm.
  11. Skær dejen i 8 lige store "lagkagestykker" ved først at skære den igennem på den ene led, så på den anden led og så igen skære igennem hver af de stykker der er dannet.
  12. Læg en pølse i den brede ende af hvert stykke og rul dejen omkring pølsen ind mod midten af cirklen. Den sidste "spids" af dejen kan man lige nuldre fast i den anden dej så det ikke går op under hævning/bagning.
  13. Gør 2-3 bageplader klar med bagepapir. De hæver en del så der kan ikke være mere end ca 10 på en bageplade.
  14. Dæk pølsehornene til med fugtige viskestykker og lad dem hæve i 1,5-2 timer et lunt sted i huset. Har du en dampovn med hæveprogram (raske program), så kan du med fordel bruge dette.
  15. Tænd ovnen på 200 grader varmluft (har du damp må der godt være ca 30% damp når de bages).
  16. Pisk et æg sammen og pensl dine pølsehorn forsigtigt, så de ikke falder sammen.
  17. Bag dem i ca. 12-15 min eller indtil de er gyldne og sprøde i overfladen.
  18. Pølsen er brandvarm, så husk at lade dem køle lidt af på en rist inden du tager en bid af dem.
Noter
Du kan erstatte ca 100g af melet med grahamsmel eller anden rugmel og derved få nogle fiberrige pølsehorn.
Husk at bruge nogle gode kvalitetspølser. Der er ikke noget værre end at sætte tænderne i et pølsehorn med en gummiagtig sej pølse hvor skindet næsten ikke kan bides igennem
Pølsehorn kan sagtens serveres for gæster

Skriv et svar

Bedøm denne opskrift: