Kirsebær madeleine-muffins

Kirsebær madeleine-muffins

guddommelige mundfulde

 

Hvis man kigger på opskrift oversigten her på siden, så vil man hurtigt opdage at det ikke er i det søde køkken at jeg bevæger mig mest – det lader jeg normalt fruen om. Der er dog enkelte gange hvor jeg tager mig sammen og bager en kage eller lignende.

For præcist 1 år siden var dette tilfældet. Vi var nemlig inviteret til bryllup i det Sønderjyske og da brudeparret så inderligt ønskede et kæmpe synnejysk kagebord, ja så bød vi ind med et par kager.

Vores ene bud på en kage, var oprindeligt ud fra en opskrift vi fandt i magasinet Mad & Venner. Det var i det nummer af bladet om netop var udkommet i juli måned 2012, så det lå stadig fremme på bordet og fristede os.

Her nøjagtigt et år senere, så har vi valgt at fejre vores venners bryllupsdag ved at genskabe den kage som vi havde med ned til deres bryllup.

Og hvilken kage er der så tale om? Jo det er såmænd en Madeleine med et helt kirsebær i. Vi har dog ingen madeleines forme, så vi valgte i stedet at lave opskriften om så den kan laves i mindre muffins forme – det er den opskrift i finder herunder.

Kirsebær-sæsonen er på sit højeste lige nu, så det er bare med at komme ud og finde nogle flotte friske kirsebær til kagerne. Det gør ikke noget at de er lidt sure i det, for det står fint i kontrast til den lidt søde kage. Er du ikke til kirsebær, så kan du fint erstatte dem med f.eks. ribs, stikkelsbær, hindbær eller brombær (ja sågar et stykke syrligt æble ville kunne virke).

_MG_9667

 

Kirsebær madeleine-muffins

Kort beskrivelse:

Lækre små himmelske bidder i form af kirsebær-madeleines i muffins forme. Opskrift fra Mad & Venner som vi har tilpasset til at kunne bages i muffins forme. Kagerne kan sagtens bages med anden frugt end kirsebær, f.eks. brombær, hindbær eller ribs.

Ingredienser

 • 170g smør
 • 4 æg
 • 220g sukker
 • 1 vaniliestang (alternativ 1½tsk vanilliesukker)
 • 1 citron
 • 190g Mel
 • 1 knsp salt
 • 30 kirsebær
 • 30 muffinsforme (ca 5cm i diameter)

Fremgangsmåde

 1. Smelt smør (f.eks. 30sek i mikrobølgeovn) og stil det til side.
 2. Flæk vaniliestang og pil kornene ud.
 3. Riv skallen af citronen fint (kun det gule).
 4. Pisk æggene og sukkeret sammen til en luftig skum og tilsæt vaniliekorn og citronskal (hvis kirsebær er sødt, så tilsæt 1-2spsk citronsaft til dejen også).
 5. Sigt melet i æggemassen og vend det forsigtigt i sammen med saltet.
 6. Til sidst røres det let afkølede smør forsigtigt i dejen.
 7. Stil dejen på køl i mindst en 2-3 timer (gerne natten over).
 8. Vask kirsebærrene og fjern stenene (f.eks. ved at kære et lille snit langs den ene side og pil stenen ud igennem denne).
 9. Stil muffinsforme klar og put hvad der svarer til 1 stor teskefuld (med lidt top) af dejen i hver form.
 10. Sæt et kirsebær i midten af hver af muffinsformene (har du skåret i bærret, så vend snittet nedad) så det stritter op af dejen.
 11. Bag kagerne i almindelig ovn (over/undervarme) ved 220C i 12minutter til de er gyldne.
 12. Dejen hæver helt op omkring kirsebærret, så pas på du ikke putter for meget dej i hver form.

lækre sager

Skriv et svar