Ovnbagte græskar-kartoffel-feta-tern og dryaged steak

2

Ovnbagte græskar-kartoffel-feta-tern og dryaged steak

Lækre ovnbagt græskar og kartofler med feta og mynte. Dertil en lækker steakJeg har i et stykke tid haft en butternut græskar liggende og grinet af mig. Det ville jeg dog gerne lave om på, så derfor tænkte jeg at det da passende kunne blive til en lækker græskar supper.

Derfor gik jeg straks i gang med at skære græskaret i tern, sammen med et par gulerødder, lidt peberfrugt og nogle bagekartofler jeg havde liggende. Det hele blev gjort klar til at blive dampet mørt i min dampovn sammen med lidt hvidløg, hvidvinseddike, olivenolie og frisk timian. Planen var at lave den nogenlunde som min anden græskar-chili suppe, men med timian smag og en smule kartoffel som fylde.

Imens jeg stod der og hakkede løs, så fik jeg pludselig en umådelig trang til en stor rød dryaged bøf. En mand skal jo følge sin trang og derfor måtte jeg jo en tur på lageret (aka vores meget lille fryser) og finde et par røde bøffer fra sidst jeg modnede oksekød.

Den lækreste møre dryaged bøf

Jeg må dog hurtigt konstatere, at en rød bøf klasket oven i en tallerkenfuld suppe, måske ikke lige er sagen. Derfor måtte min gameplan ændres.

De, nu halv dampede grønsager i ovnen, blev hurtigt forvandlet til bagte grønsager. 1.2.3, ovnen blev sat på varmeluft og høj varme – nu skulle grønsagerne have lidt kulør og sprødhed.

Bøfferne smager skønt i sig selv, men skulle da lige have lidt salt og peber – denne gang i form af noget krydderi som jeg købte for det e-deli.dk gavekort jeg vandt i decembers på lacucinanda.dk.

Da græskar og kartofler var møre og med lidt gylden overflade, så var de klar til servering – det vil sige næsten, for jeg savnede lidt “sauce”.

Heldigvis havde jeg en rest af min favorit feta Puck stående som alligevel skulle bruges. Denne blev skåret i nogle grove terne og vendt med grønsagerne.

På grund af dens meget cremede konsistens, ja så smelter den nærmest rundt om grønsagerne og efterlader dem cremede og lækre. Dette kunne sagtens udgøre det for sauce i denne ret.

Sidst men ikke mindst, så fandt jeg lige et par duske frisk mynte fra weekendens udskejelser (nåja en Mojito er nu engang bedst med frisk mynte) og hakkede den fint. Ved at blande mynten i grønsagerne, så blev der skabt lidt friskhed og kant til den nu cremede konsistens. Det virkede forbløffende godt.

Har man ikke mynte, så ville friskhakket persille også kunne gøre det.

 

Ovnbagte græskar-kartoffel-feta tern med mynte

Kort beskrivelse:

En sund tilbehør som er spring fuld af smag. Kan spises for sig selv eller med et lækkert stykke kød

Ingredienser

 • 2 bagekartofler
 • 4-5 gulerødder
 • ½-1 peberfrugt
 • ½ butternut græskar
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • ½ dl æblecider eddike (eller hvidvinseddike)
 • 2 spsk olivenolie
 • 100g cremet feta (helst Puck)
 • frisk timian (eller tørret)
 • salt
 • peber
 • 1-2 stilkefrisk mynte

Fremgangsmåde

 1. skræl gulerødder og kartofler og skær dem i grove tern
 2. Skræl græskar og skær i grove tern
 3. Skær løget i tynde både
 4. skær peberfrugt i tern
 5. hak hvidløget fint
 6. Bland grønsager, løg, hvidløg, olie, eddike, salt og peber i et ovnfast fad.
 7. Drys med timian.
 8. Bag i ovnen – først 30-35min under sølvpapir (med mindre man har en dampovn) herefter ca 15min uden sølvpapir i varmeluft eller grill (ca. 200C)
 9. Grønsagerne skal gerne være begyndt at blive gyldne på kanterne.
 10. Skær feta i grove tern og hak mynten fint.
 11. Bland de varme grønsager med mynte og feta og rør forsigtigt rundt.
 12. Server straks inden fetaen smelter helt.

 

Resterne bliver til den lækreste suppe - her tilsat lidt kylling

Det bedste af det hele? Den rest grønsager jeg fik til overs kunne jeg let varme op og smide i blenderen sammen med et par deciliter mælk.  Derved at fik jeg en lækker cremet græskar-kartoffel-feta suppe jeg kunne toppe af med en rest kylling jeg også havde liggende. Det er vist et rigtigt stop-spild-af-mad måltid der kom ud af det.

Apropos blender og opvarming, så er husstandens maskinpark netop blevet udvidet med et nyt stykke legetøj – en Cuisinart Blender der selv kan opvarme det som man blender. Det er godt nok en let måde at lave suppe på.

Nå men den kommer der meget mere om her på siden når jeg får lyst til at lave flere supper eller lignende.

Cuisinart blender der både varmer, rører og blender

Kommentarer

 • Nada Cay

  Written on 8. marts 2012

  Sikke et projekt – glæder mig at du fik brugt gavekortet til nogle lækkerier. Ser spændende ud med dén blanding, har du fået brugt det til andre ting?

  Mvh LaCucinaNada

  Svar
  • Kim Schulz

   Written on 11. marts 2012

   Jeg fik købt et par forskellige krydderier. lidt lakrids samt lidt sennep og honning. alt i alt en del gode lækkerier.
   Krydderierne er gode synes jeg – min favorit er karry blandingen med lakrids. Den er virkeligt lækker på kylling.

   Svar

Skriv et svar