Smag på vinterferien – Nordjysk gourmet for alle

Smag på vinterferien – Nordjysk gourmet for alle

Billede lånt af Nordjyske Medier / Mortens Kro Copyright: Mortens Kro

Gourmet i vinterferien

I efteråret fortalte jeg om arrangementet “Smag på Efterårsferien” hvor en række af Nordjyllands bedste restauranter tilbød en gourmet middag til en billig pris.

Dette var en sådan success at 3 af de bedste aalborgensiske restauranter gentager arrangementet her i vinterferien (uge 8) under navnet “Smag på Vinterferien”.

Egenligt er jeg ikke meget for at gøre reklamer for den slags ting, da der efter min mening allerede bliver drevet rovdrift på restaurationsbranchen af diverse rabatordnings-sider (downtown, sweetdeal, earlybird, Greed osv).

Jeg gør dog en undtagelse med dette arrangement da det rent faktisk bliver arrangeret af restauranterne selv og dermed er på deres premisser.  Samtidigt erjeg glad for at de folk som normalt ikke har store summer penge, kan få lov at prøve noget af Aalborg (ja sågar nordjyllands) ypperste inden for gastronomi.

 

En 3-retters gourmet menu til 260kr

Princippet for arrangementet er egenligt ganske enkelt. Man reserverer bord på en af de tre restauranter i uge 8 og nævner at man vil have denne menu. Herefter går man ind på Nordjyske Fordeles hjemmeside og køber det antal arrangements billetter man ønsker. Det kræver at man tilmelder sig inde på siden, men den del er gratis. Er man abbonent på Nordjyske Stifttidende så får man endda en billigere pris for menuen. Drikkevarerne bestiller man ved siden af og de er ud over rabat-prisen.

Og så er man ellers klar. Når man på dagen spiser på restauranten, så bestiller man “smag på vinterferie” menuen og betaler så med den billet man har udprintet fra Nordjyske Fordele.

billedemateriale venligst udlånt af http://bergholt.net/gastronomi/ - Copyright© Kristian Brask Thomsen

Tre top-restauranter

De tre restauranter som er med i dette arrangement i år er:

Mortens Kro behøver vist ikke megen introduktion hvis du er fra nordjylland, da Morten Kok har styret denne top-klasse restaurant igennem snart rigtigt mange år.

La Cantina kræver måske derimod nok lidt yderligere introduktion. Det er nemlig den klassiske slowfood restaurant San Giovanni’s nyeste satsning som netop er åbnet. Her får du lækker gourmet med et strejf af Italien. Familien Volpi har virkeligt skruet op for niveauet på lækkerierne i denne nye restaurant og med dens rustikke indretning føler man sig virkeligt forkælet.

Restaurant Fusion er havnepromenadens ultimativt bedste restaurant og tilbyder byens absolut bedste sushi. Deres køkken er dog specielt godt i de retter hvor de laver en fusion mellem det asiatiske og det europæiske køkken.

En hovedret fra La Cantina - Billede venligst udlånt af madfar.dk. Copyright Thomas Farinsen

Menuerne

Hvad får man så af mad til et arrangement som dette? Tjaa, kig på menuerne herunder og lur mig om ikke også dit mundvand kommer til at løbe lige så meget som mit (jeg er i hvert fald stadig i færd med at få kalenderen til at gå op, så jeg kan nå alle 3 restauranter i uge 8).
Mortens Kro

  • Forret: Saltet torskefilet serveret med pernod-pocherede rødbeder, mayonnaise med anis og estragon, høvlet peberrod og små salater
  • Hovedret: Pocheret Unghanebryst fra Gråsten, med vinterurter, serveret med sauce suprême med crème fraiche og mousse af gulerødder
  • Dessert: Chokolade-iscreme serveret med kakaomarengs, hvid chokolade crème, kondenseret mælk, krystalliseret chokolade, chokoladeflager, brændte mandler

Restaurant Fusion

  • Forret: Røget laks- sort sesam- fennikel-kørvel
  • Hovedret: Kalveculotte- rødbede- knoldselleri-æble- ingefær
  • Dessert: Banansorbet- chokolade- kokos

La Cantina

  • Forret: Fyldte ravioli vendt med sugo og pancetta
  • Hovedret: Langtidsstegt kalveinderlår med sauce af rødvin og urter
  • Dessert: Tira-Mi-Su, italiensk kage

Du vil muligvis også synes om

Skriv et svar