• Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich som jeg vil have den

2
  • Flæskestegssandwich

Flæskestegssandwich som jeg vil have den

Flæskestegssandwich

Den anden dag skrev jeg om hvordan jeg laver flæskesteg på grillen så den bliver perfekt hver gang. Det gode ved sådan en flæskesteg er, at når man kun er 2 i hjemmet, så er der næsten altid en del rester tilbage til dagen efter.

En god måde at bruge disse rester er som fyld i en flæskestegssandwich. Nu vil du måske vrænge på næsen og tænke på de der slaskede og fede ting de serverer på grillbarer under navnet “flæskestegssandwich”. Men bare roligt, her er ingen ribbensteg der har stået alt for længe under en varme lampe, ingen brun sauce fra pose og ingen remolade og andet snask på den pappede bolle.

Hos mig er en flæskestegs sandswich :

  • et stykke godt brød med en sej krumme (f.eks. ciabatta brød)
  • rigelige mængder af kamstegs-kødet (det meste fedt skåret fra)
  • rødkål – gerne af den hjemmelavede slags, men glas-udgaven kan bruges
  • flæskesvær (helst helt puffede så de er sprøde og lette at bide over)
  • brun sovs lavet på stegeskyen
  • friskkværnet salt og peber
Brød og sovs (og evt. rødkål) skal være lunt, men kød behøver ikke være det. Og så er det ellers bare at komme i gang. Smør brødet med et godt lag brun sovs (er den lavet “rigtigt” så kan den let smøres tykt på), herpå flæskestegskødet i rå mængder (“mange tynde” skiver er efter min mening bedre end “få tykke”), herpå rødkål, flæskesvær og salt/peber.
Der kan evt. toppes af med mere sovs, men husk at det hurtigt bliver en svinende affære.
Det tager 10minutter og så er denne gudespise klar. Velbekomme.

At peppe en rødkål op

Efte har man ikke tiden til at lave sin egen rødkål, da den slags skal snittes og koges i længere tid. Her kan en “glas” løsning godt benyttes, og så kan man selv gøre lidt for at få den til at smage godt.

Hvis jeg køber rødkål på glas, så plejer jeg at købe den økologiske fra Beauveis. Ikke så meget fordi den er økologisk (selv om det da er rart nok), men mere fordi kålen har godt bid og samtidigt så er smagen ret ren af kål. Dette gør den ideel som base at bygge videre på.

Der er ingen tvivl om at kål og appelsiner går godt sammen. Derfor plejer jeg at tilsætte saften af 2 appelsiner (hvis jeg bruger et helt glas rødkål) i stedet for den væske der normalt er med kålen i glasset.

Dette giver en herlig sursød smag til kålen. Desuden så tilsætter jeg 3-4 spsk god balsamico (alternativt 2 spsk balsamico glaze) da det giver en afrunding samt noget kompleksistet til smagen.

Selv om både balsamico og appelsin kan være gennemtrængende i smagen, så vil det ikke være det når først det har fået lov at koge ind sammen med kålen. Er det juletid, så kan man tilsætte en lille te-pose med en eller flere af disse: hel stjerneanis, nelliker eller kanelstang. Serveres rødkålen til vildtkød, så kunne der også indgå enebær (pas på det er meget gennemtrængende i smagen).  Lad posen give smag til kålen i det omfang du ønsker det og fjern så posen igen.

Ud over det, så er det selvfølgelig vigtigt at smage til med salt, peber og sukker samt evt. mere syre (appelsin/balsamico) så man får smagen helt afbalanceret.

Kålen må ikke koge så meget at den bliver helt moset ud. Kan man nå at få smag i den og stadig opretholde lidt bid i kålstykkerne, så er det helt perfekt.

Mere skal der egenligt ikke til for at få et middelmådigt fabrikata produkt til at smage ganske udemærket. Skal den alligevel lige have prikken over i’et, så kan små stykker af appelsin filet blandes i til sidst – prøv det, og se om det er noget du synes om.

 

Kommentarer

Skriv et svar