• Grillet lammekotellet m. Grovrisotto

Grillet lammekotellet m. grov-risotto og brændt peber

3
  • Grillet lammekotellet m. Grovrisotto

Grillet lammekotellet m. grov-risotto og brændt peber

grillede peberfrugter med frisk rosmarinMin favoritslagter her i området havde tilbud på en omgang små fine lammekotelletter, så dem snuppede jeg en posefuld af. Der er ikke så meget kød på dem, men til gengæld er det mørt og saftigt som bare pokker.

For mig er der næsten ikke noget bedre end den velkendte smag af lam sammen med den parfumerede smag af frisk rosmarin. Dertil lidt fed og rund smag fra en god olivenolie, lidt syre fra en lagret balsamico samt lidt røg og brændthed fra grillen. Dette serveret alene ville være rent gudespise for mig.

Fruen i huset mener dog ikke at vi kan leve af kød alene (Selv om LIFE forskerne på KU lige har påvist at man bliver klogere af at spise kød) så derfor forsøgte jeg mig med en (for mig) ny type grove risotto ris fra Italien.

Til risottoen grillede jeg først nogle gule og røde snackpebre som lige havde fået en sjat olivenolie, salt peber og så en håndfuld frisk rosmarin og timian.

Risotto risene blev tilberedt på normal vis med en sjat hjemmekogt kyllinge fond, en sjat hvidvin, skarlotteløg og afsluttet med massere af revet parmasan. Peberfrugterne blev skået i strimler og rørt i til sidst.

De smagte rigtigt fint de grove risotto ris, men en favorit bliver de nok aldrig (ikke tilberedt som risotto i hvert fald). For mig er en risotto en cremet og fløjelsblød oplevelse der spring af smag i munden. Disse ris havde “bid”  og bragte minder frem fra mine dage som spejder hvor vi gnaskede på en håndfuld friske bygkorn og kaldte det for naturligt tyggegymmi (nåja fordi det nærmest dannede en gummimasse i munden).

Som helhed blev det dog et rigtigt lækkert måltid og risottoen komplementerede lammet fint. De grillede peberfrugter blev meget søde og lækre i smagen med et hint af rosmarin der smittede af i risottoen. Lammet blev grillet af perfekt (ca 3min på hver side på støbejernsristen over direkte varme) og  var smukt rosa i midten.

Velbekomme!

Det færdige resultat

Hvis du kan lide det du læser, så tryk på Like knappen herunder.

Kommentarer

Skriv et svar