Vi skulle egenligt have haft fiskefrikadeller i dag, da vi havde noget torsk og laks fra Skagefood der skulle bruges. Det lidt grove torskekød er normalt fantastisk til at give lidt struktur sammen med den fede laks og det virker perfekt til fiskefrikadeller.
Inden maden skulle laves, så var jeg dog et smut i byen og da jeg gik forbi Carl Jr’ burgerkæden, så fik jeg pludselig lyst til at få burgere. Carl Jr’s er forøvrigt en af de få burgerkæder som rent faktisk har LCHF venlig burgere. Alle deres burgere kan nemlig fåes i såkaldt “lettuice-wrap”, altså pakket i salatblade i stedet for en bolle. Det smager rigtigt fint og du kan få lige så meget Heinz mayo til som man har behov for.
Nå men hjemme igen, så blev der lige tænkt lidt kreativt og fiskefrikadeller blev nu til fiske-burger-bøffer. Den grønkålssalat vi skulle have haft til, blev til fyld til burgeren sammen med lidt tomat og så en god chili-mayo (som vi stort set altid har stående hos os).
Det blev der denne lille fine opskrift ud af.
- 5 dl. revet ost (Jeg brugte friskrevet gouda)
- 5 øko æg
- 5 spsk. Loppefrøskaller (Grøn HUSK)
- 1 dl græskarkerne mel. (Pofiber eller fedtreduceret mandelmel kan også bruges)
- 1 dl sesammel (fedtreduceret)
- 2 tsk. Bagepulver
- 3 spsk sesamfrø.
- 3 spsk. chiafrø
- 25g smeltet smør
- 1 dl fløde
- ½tsk salt
- Bland alle ingredienser grundigt sammen og lad det hvile i minimum 10min så loppefrøskaller og chia frø kan suge væsken til sig og gøre dejen mere fast.
- Form burgerbollerne med våde hænder (der blev 6 ud af portionen) eller hæld dejen i burgerbolle forme. Er dejen for blød, så kan der tilsættes lidt mere græskarkernemel eller sesammel.
- Bag ved 190C i 25minutter til de er gyldne og sprøde i overfladen.
- Lad bollerne hvile lidt inden du skærer dem.
- 300g laks
- 300g torsk (eller anden hvid fisk)
- 2-3 spsk loppefrøskaller (grøn Husk)
- 1 spsk sesammel (evt mere hvis fars er for løs/våd)
- 1-2 øko æg
- 2 spsk fløde
- 1 dl finthakket fennikel
- 1 dl finthakket rød snackpeber (eller alm peberfrugt)
- 4 forårsløg (finthakket)
- salt + peber
- evt. 5-spice for et mere asiatisk udtryk eller lidt røget paprika for en mere BBQ agtig smag
- hak fisk i minihakker eller blender (eller hak fint med kniv) og bland laks og torsk grundigt sammen.
- Tilsæt forårsløg, peberfrugt og fenikel og fordel det godt i fisken.
- Tilsæt æg og fløde og rør det grundigt ud i fisken
- Tilsæt sesammel + loppefrøskaller samt salt+peber
- og rør i et par minutter til at æg begynder at gøre farsen mere sej.
- Lad farsen hvile i ca 10min inden du former bøffer/frikadeller af farsen. Den skal være fast nok i konsistens til at man kan forme flade bøffer, men de skal stadig føles bløde i det.
- steg i rigeligt smør/olie til de er gyldne på begge sider (ca 4-5min på hver side.
- 10-12 blade grønkål (eller ca 200g groft skåret grønkål)
- 2 spsk Creme Fraiche 38% (eller med mindre fedt hvis man ikke er LCHFer)
- 1 dl fløde
- 1 æble
- ½ citron (saften)
- salt
- friskkværnet peber
- Skyl grønkål grundigt i iskoldt vand og snit det groft
- Snit æblet i tynde skiver ( skær først i både, fjern kernehus og snit så disse i skiver)
- Bland creme fraice, fløde, salt og rigeligt friskkværnet peber.
- Bland grønkålen+ æbler i fraiche/fløde blandingen og tilsæt citronsaften. Rør godt rundt indtil alle blade er godt dækket af dressing - citronsaften vil få fløde til at tykne lidt så det sidder bedre fast efter et par minutter.
Husk forøvrigt at du altid kan følge bloggen på dens facebook side og på jeg smider også ofte madbilleder på instagram (se menu punktet i toppen).
Piskeriset
Written on 14. november 2014
Holy …! Den ser fantastisk ud. Sikke en moppedreng 🙂