Disse burgerboller bygger på princippet fra de såkaldte "osteboller", hvor revet ost er med til at give bollerne deres "seje" brød konsistens som ellers kan mangle når man ikke bruger hvedemel. Bare rolig - bollerne smager ikke af ost, med mindre man selvfølgelig vælger at bruge en stærk ost. Jeg bager bollerne i silikone forme, men de kan også formes som boller med fugtige hænder.
Forfatter: Kim Schulz
Opskrift type: brød
Nok til: 6
Ingredienser
5 dl. revet ost (Jeg brugte friskrevet gouda)
5 øko æg
5 spsk. Loppefrøskaller (Grøn HUSK)
1 dl græskarkerne mel. (Pofiber eller fedtreduceret mandelmel kan også bruges)
1 dl sesammel (fedtreduceret)
2 tsk. Bagepulver
3 spsk sesamfrø.
3 spsk. chiafrø
25g smeltet smør
1 dl fløde
½tsk salt
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser grundigt sammen og lad det hvile i minimum 10min så loppefrøskaller og chia frø kan suge væsken til sig og gøre dejen mere fast.
Form burgerbollerne med våde hænder (der blev 6 ud af portionen) eller hæld dejen i burgerbolle forme. Er dejen for blød, så kan der tilsættes lidt mere græskarkernemel eller sesammel.
Bag ved 190C i 25minutter til de er gyldne og sprøde i overfladen.
Lad bollerne hvile lidt inden du skærer dem.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/11/14/lchf-fiskeburgeren-fastfood-paa-den-fede-maade/