• Varmrøget torsk m. jorbær/beluga-linse salat

Varmrøget torsk m. jorbær/beluga-linse salat

5
 • Varmrøget torsk m. jorbær/beluga-linse salat

Varmrøget torsk m. jorbær/beluga-linse salat

Den lækre sommerret - varmrøget torsk på jorbær-linse salatIgår stod menuen på den fuldfede Mac ‘n Cheese, så i dag måtte vi hellere tage noget mere fedtfattigt. Jeg ville egenligt have lavet noget kylling på grillen, men fiskemanden fristede med en flot frisk side torsk. Det kunne jeg ikke stå for.  Så måtte jeg jo finde på en hurtig salat der kunne passe til fisken.

Valget faldt på en lidt frugtig salat med stykker af jorbær (desværre spanske, men dog meget smagfulde), feldsalat og så Beluga-linsen. Hvis du ser på billedet herunder, så vil du se hvorfor disse linser deler navn med Beluga Kaviaren.

beluga kaviar....nåååh nej beluga linserI rå, tørret tilstand ligner disse linser nemlig umiskendeligt en let fladtrykt beluga-kaviar. Desværre så mister de den flotte sorte farve når de koges, men de smager dog stadig fint. De koges i usaltet vand i 20min og så saltes vandet derefter. Der kan tilsættes andre smagstilsætninger hvis man vil have mere smag i linserne.

Til dagens salat blev de kogte linser kølet ned under den kolde vandhane for at de kunne holde sig faste bedre (og så skulle salaten være kold). De kolde linser blev blandet med små jorbærtern og feldsalaten. Der blev også tilsat lidt finthakket forårsløg for at give lidt ekstra smag. Til sidst blev det hele vendt med et par spiseskefulde af lime/honning dressingen som jeg lavede til at pensle torsken med (mere om den herunder).

Torsken blev lavet som beskrevet i opskriften herunder.

 

Varmrøget torsk med krydderurte topping

Kort beskrivelse:

Røget torsk på grillen er alt andet end tørt og kedeligt. Det er derimod saftigt og meget smagfuldt. Server med godt brød og en salat, eller spis på madpakken dagen efter.

Ingredienser

 • 4-600g torske filet (eller loin)
 • 1 lime (saften af)
 • akacie honning (tilsvarende mængde som saft af lime)
 • 3 spsk fint salt
 • 3 spsk sukker (gerne rørsukker)
 • friske krydderurter (dild, purløg, brøndkarse, persille)

Fremgangsmåde

 1. skær torsken til så det bliver nogle passende stykker.
 2. Fordel salt og sukker på overfladen af fisken (alle sider) og lad det ligge tildækket sådan i ca 1-1½time.
 3. Skyl overskydende salt og sukker af fiskestykkerne og dup fisken tør med et stykke køkkenrulle. Den skulle gerne føles mere fast i det end den var inden salt/sukker blev tilført.
 4. Bland saft af lime med tilsvarende mængde honning og rør det godt sammen. Placer fisken i en foliebakke og hæld et par spsk af blandingen ud over fisken. Fordel det med en pensel.
 5. tænd grillen op til indirekte grill (f.eks. 50/50 metoden) og sørg for at det er muligt at smide træflis på kullene.
 6. Grillen skal gerne være omkring 180C under låget.
 7. Placer foliebakken med fisken i den side af grillen hvor der ikke er tændt op.
 8. smid en god håndfuld røgeflis på kullene (jeg bruger en blanding af æble og kirsbærtræ) og luk låget hurtigt til.
 9. lad det stå og ryge sådan i ca 12-15min hvorefter du forsigtigt kan mærke på fisken om den er klar. Hvis den er klar (se note), så tages fisken af.
 10. pensel fisken med yderligere et lag af lime/honning blandingen og lad fisken køle lidt ned. Giv den evt. et lag mere og fordel så finthakkede krydderurter på toppen af fiskestykkerne.
 11. Du er nu klar til at anrette.

Noter

hvis fisken føles fast i overfladen og du lige netop kan få den til at skille let imellem kød-flagerne, så er den klar til at tage af. Er den helt fast og let skiller i flager, så har den fået for meget.

Variationer

Den overskydende lime/honning kan blandes med creme frais og tilsættes en omgang finthakket dild. Det bliver en fantastisk sur/sød dressing til fisk.

Tilberedningstid (duration): 30

den perfekte torsk er både fast og cremet på en gang - og næsten gennemsigtig i farven.Den perfekte torsk er cremet og fast på en gang. Dens farve er stadig meget gennemsigtig pånær overfladen som er gylden af røgen. Det er lækker sommermad som jeg ikke kan få nok af.

Røger du selv ting på din grill?

Husk at du altid kan følge denne blog inde på  min facebook gruppe og via Bloglovin.

Kommentarer

Skriv et svar