Fiskeburger bøffer
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Lækker fiskefars som kan bruges til enten burger bøffer eller blot almindelige fiskefrikadeller.
Forfatter:
Ingredienser
  • 300g laks
  • 300g torsk (eller anden hvid fisk)
  • 2-3 spsk loppefrøskaller (grøn Husk)
  • 1 spsk sesammel (evt mere hvis fars er for løs/våd)
  • 1-2 øko æg
  • 2 spsk fløde
  • 1 dl finthakket fennikel
  • 1 dl finthakket rød snackpeber (eller alm peberfrugt)
  • 4 forårsløg (finthakket)
  • salt + peber
  • evt. 5-spice for et mere asiatisk udtryk eller lidt røget paprika for en mere BBQ agtig smag
Fremgangsmåde
  1. hak fisk i minihakker eller blender (eller hak fint med kniv) og bland laks og torsk grundigt sammen.
  2. Tilsæt forårsløg, peberfrugt og fenikel og fordel det godt i fisken.
  3. Tilsæt æg og fløde og rør det grundigt ud i fisken
  4. Tilsæt sesammel + loppefrøskaller samt salt+peber
  5. og rør i et par minutter til at æg begynder at gøre farsen mere sej.
  6. Lad farsen hvile i ca 10min inden du former bøffer/frikadeller af farsen. Den skal være fast nok i konsistens til at man kan forme flade bøffer, men de skal stadig føles bløde i det.
  7. steg i rigeligt smør/olie til de er gyldne på begge sider (ca 4-5min på hver side.
Noter
Prøv også at vende bøfferne i sesamfrø inden du steger dem. Det giver en dejlig cruncy overflade og nøddeagtig smag.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/11/14/lchf-fiskeburgeren-fastfood-paa-den-fede-maade/