• Mango/chili-krebinetter med valnøddepesto pasta og bacon-porrer

Mango/chili-krebinetter med valnøddepesto pasta

6
 • Mango/chili-krebinetter med valnøddepesto pasta og bacon-porrer

Mango/chili-krebinetter med valnøddepesto pasta

Mango/chili-krebinetter med valnøddepesto pasta og bacon-porrer

Inspirationen

Efter en af de mere travlere dage på arbejdet (i forhold til at det jo nærmest stadig er sommerferie), så trængte jeg til noget enkelt at spise i dag. Eneste “regel” jeg satte for mig selv, inden jeg gik i gang med retten var, at jeg skulle få brugt nogle porrer og så resten af den rucola salat som var tilbage fra gårsdagens kartofler med citron, parmasan, ærter og rucola. Hvorfor sætte regler for sig selv? Joo, jeg går egenligt ind for at man smider så lidt mad ud som muligt. Mange løser dette ved hjælp af en ugentlig madplan og ved kun at købe ind til de retter som er på denne. En madplan er dog for mig som en fodlænke, så derfor opstiller jeg i stedet små regler/udfordringer for mig selv for at tvinge mig til at bruge alle de råvarer jeg har købt. I modsætning til madplanen, så vækker disse regler min kreativitet frem for at dræbe den.

Ud over mine regler, så er et smut forbi supermarkedet er altid godt til at inspirere mig til lidt mad, så da jeg alligevel skulle købe ind til noget sushi til lørdag, ja så passede det jo fint.

Det er mærkeligt som hjernen arbejder engang imellem, for da jeg snuppede en mango som skulle bruges til Sushi, så slog det mig at mango og chili er godt sammen.

Det blev hurtigt til at mango-chili-svinekød combo’er er god sammen, og så var dagens protein på plads – troede jeg! Det viste sig at de kun solgte hakket svinekød i pakker af 1½kg, hvilket var ca 1kg for meget til os. Derfor blev det lavet om til en omgang hakket kalv/flæsk i stedet. Tanken var dog den samme. Finthakket mango og frisk chili som skulle blandes i farsen og laves til krebinetter.

Det skulle jo være nemt, og der er næsten intet nemmere end at mixe en hurtig pesto og så bande det i nogle kogte pastaer.  Min rucola skulle jo desuden bruges og denne kunne passende blandes i sammen med pastaen.

Valnødde pesto

Kort beskrivelse:

En lækker pesto med god nøddesmag af valnødderne

Ingredienser

 • 100g valnødder
 • 100g parmasan (friskrevet)
 • ½dl god oliven olie
 • 1 håndfuld friske basilikum blade
 • salt + peber

Fremgangsmåde

 1. Put alle ingredienserne i en blender og mix indtil det er en lind masse. Har den problemer med at køre eller klumper det, så tilsæt ekstra olie (det er forskelligt hvor meget olie nødder/parmasan suger).
 2. Smag til med salt og peber.
 3. Bland f.eks. pestoen i en gang nykogte pasta for at få en lækker pesto-pasta.
 4. Pesten kan holde sig på køl i nogle dage.

Variationer

Man kan smide 1 fed hvidløg ned i blenderen og derved tilføje en smule hvidløgssmag til pestoen.

Bacon-porrer

Jeg skulle jo også have brugt mine porrer. Ofte så koger vi dem eller snitter og putter dem i en suppe/gryderet. I dag skulle der dog grilles, så jeg tænkte at hvis jeg pakkede stykker af porre ind i bacon, så ville baconen blive sprødt imens at porren blev dampet i sin egen saft.

Ganske rigtigt efter et stykke tid på grillen ved indirekte varme (dog tæt på varmekilden), så begyndte bacon at blive gyldent og sprødt. Da jeg skar en igennem for at teste, så kunne jeg se at porren var smørmør indeni og smagen var fantastisk sød og mild – noget som passede godt til det lidt fede, salte og røgede bacon.

Bacon-porrer bliver søde, bløde og saftige

Mango/chili-krebinetter på grill

Kort beskrivelse:

Krebinetter er gode i sig selv, men fylder man dem med smagfulde ting vil de blive en helt ny og spændende ret. Jeg miksede dem med frisk chili og mango

Ingredienser

 • 1/4 frisk mango
 • ½ frisk rød chili (eller snackpeber hvis det ikke må være stærkt)
 • 500 g hakket kalv/flæsk
 • 1 æg
 • salt + peber
 • evt. havregryn eller rasp (hvis farsen bliver for våd)

Fremgangsmåde

 1. Hak chili og mango i fine tern og bland dem i farsen.
 2. Tilsæt ægget samt salt og peber.
 3. Rør rundt indtil salten begynder at få proteintet til at stivne (farsen bliver mere fast og klistret).
 4. Prøv at form en lille bøf med hænderne – kan kødet ikke holde formen, så er farsen for våd. Tilsæt derfor lidt havregryn eller rasp til farsen så det kan suge væsken (bare rolig du vil ikke bemærke det i den færdige krebinet).
 5. Drys med salt+peber på ydersiden og grill ved direkte varme indtil at krebinetten har fået en fin farve på ydersiden.
 6. Hvis krebinetten ikke føles fast, så er den med stor sandsynlighed ikke gennemstegt (test evt. med stegetermometer – ca. 65C).
 7. Er den ikke gennemstegt, så læg den til siden hvor den får indirekte varme på grillen. Lad den ligge her indtil den føles fast.

De smagfulde og saftige krebinetter

 

 

 

Kommentarer

Skriv et svar