• brunchpizza

Morgenmadspizza – brunch i en mundfuld

7
  • brunchpizza

Morgenmadspizza – brunch i en mundfuld

morgenmadspizza / brunch pizza / breakfast pizza

Forleden så jeg ovre på en anden madblog at de havde lavet morgenmadspizza. Ret genialt må jeg sige, for hvorfor skulle man i grunden ikke kunne spise pizza til morgenmad – eller i det mindste brunch?

Det er jo en nem måde at få samlet alle de lækre brunch-bords sager i én lækker pizza – æg, pølser, bacon, bagte tomater, nybagt brød osv.

Det måtte jeg også prøve tænkte jeg, og i dag blev så dagen.

Pizzadejen var den sædvanlige, men jeg havde erstattet en del af melet med hvid hvede for at give lidt flere fibre. Det kan man sagtens, men det går en smule ud over hævningen da der er mindre gluten i.

Som fyld benyttede jeg følgende:

  • Heinz First Harvest tomatketchup i tyndt lag som “sauce” (der skal jo Ketchup på brunch bordet)
  • Revet Cheddar ost og revet parmasan
  • Letrøget, lufttørret skinke (som “mager” bacon)
  • Små krydrede corizo pølser
  • tynde skiver af oksespegepølse
  • 2 æg slået ud på dejen (som spejlæg)
  • Skiver af frisk tomat (bliver jo til bagt tomat)
  • Skiver af grøn peber
  • frisk basilikum
  • massere af friskkværnet sort peber
Det hele blev smidt på pizza dejen og så i oven indtil ægget holdt op med at “blævre” når man rystede pladen (vil man have blød æggeblomme, så kan man bare give den lidt kortere tid)
Og så var der ellers “brunch i en mundfuld”!
Dejligt let og en sjov og anderledes måde at få sin morgenmad serveret på.  Fyldet kan man jo selv variere efter behov – næste gang vil jeg prøve med revet kartoffel for at lave “rösti” på min pizza.
Hvad ville du have på din morgenmadspizza?
brunchpizza

Kommentarer

  • Andreas Linde

    Written on 29. oktober 2011

    Lækre billeder – det må man sige! Jeg er ikke selv så meget for pølser på pizza, men kan se at du har fået inspiration fra det italienske/spanske køkken, og det er helt i orden – bedre end en kedelig skinke og kebab pizza!

    Svar
    • Kim Schulz

      Written on 29. oktober 2011

      Jeg er normalt heller ikke meget for pølser på pizzaen, men når nu det skulle være brunch, så er disse små corizo krydrede sager slet ikke så dumme endda 🙂

      Svar
  • Anders Damm

    Written on 29. oktober 2011

    Hold nu kæft det ser lækkert ud Kim!

    Kigger du ikke lige forbi mine tømmermænd med sådan en fætter imorgen:)

    Svar
  • Linn

    Written on 30. oktober 2011

    Hmm, interessent koncept. Jeg ved ikke lige hvis jeg selv ville spise morgenmadpizza, men det ser i hvert fald lækkert ud!

    Svar
    • Kim Schulz

      Written on 31. oktober 2011

      Hvis man tænker over det, så er det jo i virkeligheden ikke så meget anderledes end en relativt klassisk brunch. Det hele serveres bare på en “tallerken” af brød i stedet for på en almindelig tallerken.
      Fruen her i huset så også ret skeptisk på det (især ægget på pizzaen), men spiste det efterfølgende med velbehag.

      Men som Anders også nævner i en anden kommentar, så er det her helt sikkert super til tømmermands pleje

      Svar
  • Lasse E.

    Written on 12. december 2011

    Selvfølgelig, det er jo helt oplagt!

    Det skal jeg helt sikkert prøve næste gang jeg laver brunch, og det er jo ekstra smart, når der er mindre børn med (som der er altid er hos os).

    Svar

Skriv et svar