Stop spild af mad
Jeg går ind for at vi undgår at spilde en masse mad, og er fra tid til anden også aktiv med Stop Spild af Mad bevægelsen. Alle de andre dage af året, så vil du kunne finde mig nede ved “red maden” montren i de forskellige supermarkeder. Her kigger jeg på om der er nogle råvarer som kan inspirere mig til en ny ret og så samtidigt undgå at blive smidt ud og gå til spilde.
Sådan stod jeg også forleden i den lokale Superbrugsen. De havde et par bøtter Mascarpone der kun havde 3-4 dage tilbage på dato-stemplet. Som LCHFer er det intet problem at få brugt den slags, for det er bl.a. fremrag ende til at jævne flødesaucer med eller i brød, omelet og lignende. Derfor var jeg heller ikke bleg for at snuppe sådan et par bæger med i farten (det bør du også næste gang du ser sådan nogen).
Denne gang skulle mascarpone dog bruges til noget ganske andet nemlig kage.
Giv dem kage
Jeg gør mig egentlig ikke ret meget i kage, da det normalt er konens job i vores husstand. Jeg laver maden, hun laver desserterne. Denne gang blev det dog mig der lavede desserten, men med lidt input og inspiration fra hende. Det blev til en hindbær cheesecake – og måske den bedste jeg har fået til dato.
Kagen er selvfølgelig LCHF, om end den er i den liberale ende grundet indholdet af hindbær og evt. chokolade.
Den ser lidt omstændig ud at lave når man ser opskriften, men i virkeligheden er den utroligt hurtig og let at lave. Bunden er inspireret fra Jane Madbandittens lagkagebund opskrift og topping fik jeg ideen til engang hvor der skulle laves lidt hurtigt og lækkert til aftensnack og jeg blendede lidt hindbær med mascapone og fløde.
Hermed den lækre opskift – hvilken cheesecake er din favorit og hvorfor?
- 3 æg
- 1dl fløde
- 50g smeltet smør
- 1 spsk sukrin+ (eller suvida strø)
- 1dl kokos fiber mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk loppefrøskaller
- 0.5 tsk vaniljepulver
- 50g hakkede mandler (gerne smuttede)
- 500g (frostne) hindbær
- 2 bøtter mascarpone
- 5 dl fløde
- 4 blade husblas
- ½ tsk vanilje
- Evt. Mørk chokolade til toppen
- Start med bunden. Hak mandler.
- Pisk æg og bland med fløde og smeltet smør.
- Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen
- Hæld det over i en smurt springform med bagepapir i bunden.
- Lad dejen trække i formen i ca 10-15min til den bliver lidt mere fast i det.
- Bag i 12-15 min ved 180C
- Tag bunden ud af ovnen og lad den køle af. Løsen den fra siderne af formen så den ikke sidder fast senere i forløbet.
- Varm hindbær i en gryde til de er helt kogte ud.
- Si alle kernerne fra da vi kun skal bruge saften.
- Kernerne kan evt koges en gang mere med 1-2 dl vand for at få mere saft ud.
- Læg husblas i blød i koldt vand
- Varm hindbær saften op uden at det koger og smelt den udblødte husblas deri.
- Lad hindbær køle af til stue temperatur
- Pisk fløde til flødeskum
- Bland mascapone med ¾ af hindbær saften samt vanilje brug evt stavblender for at få det helt jævnt og cremet.
- Vend mascapone I flødeskummet og hæld det over bunden (I springformen). Jævn overfladen helt.
- Stil kagen på køl men hold den sidste smule hindbær lunt hold det evt i en gryde så du kan varme det op igen hvis det når at sætte sig.
- Når kagen er kølet lidt af (ca 20min) så kan du hælde hindbær saften ud over toppen. Saften må ikke være varm, kun lige lun nok til at den ikke er blevet til gele.
- Fordel saften jævnt over toppen og stil så Kagen på køl i nogle timer til den er helt fast.
- Inden servering kan kagen evt pyntes med hakket mørk chokolade eller mandler.
Line
Written on 18. februar 2015
MUMS!! Hvor ser den bare lækker ud!!!
Den må afprøves i weekenden!!! 🙂
Christina
Written on 27. maj 2015
Jeg havde tænkt mig at prøve denne opskrift, men kom til at se at du skrev “to bøtter mascarpone”….. Men man kan jo både få dem som 250g og 100g…… Hvilken bruger du?
Kim Schulz
Written on 27. maj 2015
Det er dem på 250g jeg har brugt. Tror faktisk aldrig jeg har set de andre.
Mvh
Kim
Jens Skov
Written on 27. juni 2015
Hej Kim. Hvor meget hindbærsaft har bruger du? Jeg prøver lige at lave den med rabarder.
Christine Christensen
Written on 20. maj 2016
Skal den i ovnen eller ej?
Punkt 16 siger at man skal komme mascaperone og flødeskum i springformen og jævne overfladen.
Punkt 17 siger bare at kagen skal sættes på køl.
Har kagen været varmet op? Hvor lang tid skal den have og ved hvilken temperatur?
Kim Schulz
Written on 20. maj 2016
Hej Christine,
Bunden bages men selve kagen skal blot sætte sig og stivne. Det gør den på køl.
Mvh
Kim