• DM i Grill 2011 - skal du med?

DM i Grill 2011 – skal du være med?

3
  • DM i Grill 2011 - skal du med?

DM i Grill 2011 – skal du være med?

Glade vindere ved DM i grill 2010

Som nogen af jer måske nok ved, så bruger jeg en hel del tid hvert år på at arrangere DM i Grill. Arrangementet afholdes af foreningen World Barbecue Association Danmark og da jeg er formand for denne forening, så tager jeg selvfølgelig stor del i forberedelserne.

DM er vores ubetinget største event og vi forsøger hvert år at gøre det større, sjovere og fyldt med nye spændende tiltag. Det kræver tid og krafter, men heldigvis så får man fuld valuta for arbejdet når man når til dagen for arrangementet og ser hvordan folk er glade og har det sjovt.

Sidste år var vi så heldige at få lov at benytte Plænen i Tivoli i København til arrangementet – og det takkede vi glædeligt ja til. Det giver selvfølgelig nogle udfordringer at holde det i den gamle park, for hvordan får man grej ind og ud, hvilke regler skal overholdes, hvor gør man af asken fra grillen osv osv. Det gik dog over al forventning og både deltagere og publikum er kommet med meget positiv feedback. Derfor var jeg heller ikke sen til at takke ja-tak igen da vi fik mulighed for endnu en gang at afholde DM i Grill i Tivoli i år.

En dato er blevet sat(datoen er den 27. august og det er fra kl 11-20) og vi er alle i fuld gang med at få det hele til at køre på skinner. Da vi er en non-profit forening, så skal vi ud og finde sponsorer til alt vi skal bruge. Det vil sige alt lige fra pavilioner og telte over vandspande, gummihandsker og karklude og til kød, oppyntning og præmier. Kender du nogen der kunne have interesse i at sponsorere arrangementet, ja så skal du endelig sige til.

I 2010 var der 18 hold der stillede op til DM i Grill, hvilket var rigtigt godt synes jeg. I år håber vi på at komme op på 25 stk. som er det maksimale vi kan presse ind på Plænen i Tivoli. Ud over holdene så er der på dagen ca 25 dommere i folke juryen samt 5 dommere i fagjuryen i gang. Bagved er der desuden et hold af hjælpere der søger for alt fra at tømme skraldespande, trække kabler og lave mad til de andre hjælpere. Sidst men ikke mindst er der 2 kontrollanter som går rundt og tjekker hygiejen hos holdene igennem hele dagen. Det er med andre ord en mindre hær af folk der er sat i drift på dagen for at få det til at køre uden problemer hele dagen.

Til DM i Grill 2011 konkurreres der i 5 kategorier:

  1. Spareribs (hovedkategori)
  2. Seafood (laks eller mørksej)
  3. Kylling
  4. Okse
  5. Lam

Der udleveres kød til deltagerne i alle kategorierne, så vi på den måde får et så fair grundlag som muligt for alle deltagerne. I oksekategorien må man dog gerne tage sit eget kød med i stedet for den oksecuvette man kan få udleveret fra os. På den måde kommer der lidt variation i netop den kategori.

Om deltagerne vil lave hele kyllinger, drumstick, hotwings eller bryst er helt op til dem selv – bare der er nok til alle dommerne så de kan smage. Den nye kategori i år er lam, som erstatter kategorien “svinemørbrad” sidste år. Vi synes at lam kunne være interessant, da der ikke er så mange danskere som har leget med lam på grillen. Vi vil selvfølgelig også gerne slå et slag for at lam rent faktisk smager godt (især fra grillen) og at der ikke er noget med “smag af uld” som folk bildte os ind for år tilbage.

I et land som Danmark hvor vi har vand stort set hele vejen rundt, så er det jo åbenlyst at vi skal have fisk på programmet. Jeg er selv stor tilhænger af laks på grillen og derfor er den fast inventar på listen over kategorier. Der er desuden mulighed for at få mørksej i stedet, hvis man hellere vil prøve krafter med denne fisk.  Sidste år var det denne kategori som dommerne var allermest imponeret over.

Lidt inspiration

I forbindelse med at jeg har siddet og opdateret hjemmesiden for DM i Grill, så kom jeg til at sidde og kigge billederne igennem fra sidste år. Jeg tænkte derfor at jeg da lige ville dele et par billeder af nogle af de retter som blev indleveret til dommerne sidste år. Det er altså ikke mad jeg har lavet, men noget som de mange dygtige deltagende hold har lavet. Indleveringerne er anonymiserede, så jeg kan desværre ikke fortælle hvem der stod bag kreationerne.

Tænke at dette måske kunne være en lille inspiration til de hold der stiller op ved DM i Grill. Er det noget for dig at deltage, så er der allerede åbnet for tilmeldingen af hold på hjemmesiden – bare rolig, både amatører og professionelle må være med.

Retterne på billederne er primært fra kategorierne kylling og svinemørbrad.  Hovedkategorien var sidste år Spareribs, og det er den igen i år. Har du lyst til at få lidt inspiration til hvordan sådan nogen laves, så læs med i mine to artikler

Spareribs tips for konkurrencegrillere del 1 og Spareribs tips for konkurrencegrillere del 2

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

 

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

 

Ret fra DM i Grill 2010

Ret fra DM i Grill 2010

Du vil muligvis også synes om

Kommentarer

Skriv et svar