Site icon Grill & Kokkerier

Marmor-æg

Jeg så engang et tv program hvor en kinesisk kok lave nogle “marmoræg” som han brugte til at pynte med. Jeg synes egenligt ideen var god, men jeg ville gerne lave dem så de rent faktisk kunne spises. Ideen er egenligt ganske enkelt. man koger nogle almindelige æg næsten færdige. Herefter knuser man skallen (på de endnu varme æg) i et fint mønster (tænk krakelleret marmor) uden at pille skallen af. Så langt, så godt, men nu lagde den kinesiske kok æggene i en tyk grød af kaffegrums og vand og lod det trække heri et par døgn.

For det første gider jeg ikke spise æg der smager af kaffe og for det andet, så vil jeg helst spise mine æg friske. Derfor har jeg eksperimenteret med at farve mine æg med andre ting som både farver ordenligt og samtidigt giver en god smag.

Følgende ting testede jeg og det træk ca 3 timer i væsken (kold):

Jeg tænker at man kunne bruge disse æg til noget tapas agtigt. Hvis man f.eks. kan lave det med vagtelæg, så kan man jo benytte det til min laksemoussé med vagtelæg på butterdejsbund. Æggene er under alle omstændigheder ganske dekorative til f.eks. et påskebord eller blot til den fine frokost for vennerne.