Disse lækre cookies har en god sprød overflade og et chewy midte. Nødder og chokolade giver dem et ekstra pift.
Forfatter: Kim Schulz
Opskrift type: kage
Cuisine: bagværk
Nok til: 15stk
Ingredienser
100g smør
100 g mandelsmør (rørt rundt så både det flydende og faste er med)
100 g rørsukker
1 stort æg
100 g Mørk muscovado sukker (alternativt brun farin)
250 g hvedemel
150 g mørk chokolade
150 g hasselnødder (eller mandler)
⅕ teske vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
1 tsk bagepulver
Fremgangsmåde
Lad smør og mandelsmør temperere så det er blødt at arbejde med.
Hak chokolade i grove tern af ca 1x1cm
Hak nødder groft
Brug en el-pisker eller røremaskine til at blande smør, æg, muscovado, rørsukker sammen så det bliver en ensartet masse. Muscovacdo kan godt klumpe en smule - det er ok, da det bare smelter og giver lækre "karamel" klumper i dine cookies.
Sigt mel og bagepulver i blandingen og rør det sammen
Tilsæt vanilje, chokolade og nødder og rør det godt rundt
Form kugler på størrelse med en golfbold af dejen og læg dem på en plade med god afstand
Da mandelsmør ikke smelter så meget som almindeligt smør, så skal hver kugle presses flad så den er ca 1-2cm tykke
Bag i varmeluftovn 175C i ca 13 minutter til den begynder at blive gylden i kanten. De vil stadig virke bløde, men bare rolig, de bliver sprøde når de køler.
De lune cookies overføres til en rist så de kan dampe af fra begge sider og køle.
Cookies smager bedst når de er helt kølet ned.
Noter
Nødderne kan med fordel ristes i ovnen i ca 15min ved 150C varmeluft inden de bruges. Efter nedkøling kan den tynde brune skal nulres af. De ristede nødder giver en mere intens nøddesmag og er mere knasende.
Chokolade og nødder kan erstattes af mange andre ting hvis man har lyst. Rosiner, tranebær, hvid chokolade, små karamel stykker, smarties osv er gode muligheder.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2020/07/24/mandelsmoer-cookies-med-chokolade-og-noedder/