Pitabrød - det perfekte frokost brød
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
Disse pitabrød er ganske lette at lave og så er de langt, langt, bedre end dem man kan købe i butikkerne.
Forfatter:
Opskrift type: brød
Cuisine: bagværk
Nok til: 10 pitabrød
Ingredienser
  • 400g vand (4dl)
  • 25g gær
  • 2 tsk fint salt
  • 550g hvedemel
  • 150g grahamsmel
  • pizzasten/bagejern eller lignende
Fremgangsmåde
  1. Bland vand og gær i en røreskålen (gerne røremaskine)
  2. Tilsæt grahamsmel og salt og rør rundt
  3. Tilsæt hvedemel og lad det ælte til det begynder at blive glat i overfladen (ca 5min på lav hastighed på en røremaskine). Dejen må ikke æltes for meget, da gluten-nettet vil gøre det sværere for dejen at boble op i midten
  4. Lad dejen hæve 30-45min i skålen med et fugtigt viskestykke over
  5. Tænd din ovnen på 250C (gerne højere hvis den kan). Sæt din pizzabagesten/bagejern ind i ovnen i god tid og lad den blive godt gennemvarm
  6. Del dejen i 10 lige store stykke (ca 110g pr kugle) og form dem til runde kugler.
  7. Læg en dejkugle mellem stykker bagepapir og press det fladt med et skærebræt eller lignende flad ting (alternativt så rul dem ud med en kagerulle). Det skal blive ca 3mm tykt og stadig beholde den velkendte runde pitabrød form
  8. Læg de udrullede pitabrød hæve yderligere 15-20min på et stykke bagepapir så de lige hæver en smule igen.
  9. Alt efter størrelsen på din pizzasten, så tages 1-3 af pitabrødene og lægges ind på den, nu brandvarme, sten.
  10. Lad dem bage ca 2min på første side og vend dem så hurtigt om på den anden side så der ikke slipper for meget varme ud af ovnen. Det går stærkt!! så hold øje med at de ikke får for meget. De skal bare lige begynde at blive gyldne og puffe op.
  11. Fortsæt med resten af dejklumperne indtil de alle er bagte
Noter
Du kan undlade at bruge grahamsmel og derved få nogle mere "hvide" pitabrød. De er dog bestemt ikke så grove at det er noget problem at spise dem med grahamsmel i .
Vil du lave tortilla af dem, så rul hver dejklump ud til 1mm tykkelse og bag dem blot 30-60 sekunder på hver side så de lige når at poppe op og blive gyldne.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2020/07/04/pitabroed-det-perfekte-frokost-broed/