En lækker rørt tatar med masser af lækre smage. Perfekt til en lille forret eller server det som dagens hovedret i en lidt større udgave. Server med fritter og en rå æggeblomme på toppen.
Forfatter: Kim Schulz
Opskrift type: Hovedret
Cuisine: Fransk
Nok til: 2
Ingredienser
2-300g hakket/skrabet oksekød af filet, mørbrad eller til nøds inderlår
2 spsk god sennep (jeg bruger en dijon - evt udgave med honning)
1 finthakket skarlotteløg (eller ½ alm lille løg)
2 spsk hakket frisk estragon
1 spsk god olivenolie
2 spsk groft hakket kapers
1 tsk Worcestershire sauce
salt og peber
evt groft hakket purløg, persille eller lignende krydderurter.
Fremgangsmåde
Kødet kan du selv hakke med en kniv eller du kan få din slagter til at gøre det. Det kan godt laves en kødhakker, men det mister lidt af strukturen.
Det er næsten for let, men det hele skal bare røres forsigtigt sammen. Lad være med at røre for voldsomt for så får du en sej fars der kommer til at virke klistret.
Smag til med salt og peber samt evt et stænk balsamico.
Anret på en tallerken hvor den ikke må være iskold. Det må gerne være lidt rustikt at se på.
Pynt med f.eks. en smule mayonaise, bearnaisemayo eller måske en hjemmelavet ketchup med trøffel
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2017/10/21/roert-tatar-med-rodfrugtefritter/