paneret (valg-)flæsk - LCHF style!
- ½ pose flæskesvær (IKKE de gammeldaws med fedtkant)
- 2 æg
- salt + peber
- 800g flæsk
- Tænd grillen til indirekte varme (lidt kul i den ene side) eller ovnen på varmeluft ca 200C
- Flæskesvær knuses til helt fint rasp-lignende pulver. Jeg bruger min Bamix mini-hakker til formålet
- Pisk de 2 æg let
- Bank skiverne af flæsk let flade og drys med salt+peber.
- Dyp kødet i æg og dernæst i flæskesværs "rasp'en" så det sidder på hele kødstykket
- Læg til side og panér næste stykke kød. Og sådan fortsætter du med alle skiverne.
- Læg det panerede flæsk på indirekte varme i grillen (eller varmeluft i ovnen) og lad det ligge der i ca 10-15min.
- Vend kødet og lad det ligge yderligere ca 15min til det ser fint og gyldet ud.
- Hvis paneringen ser lidt våd ud, så giv den lige et minuts tid på direkte varme inden servering. Så bliver den helt sprød.
Prøv at smide lidt røgflis fra f.eks. æbletræ på kullene og få en ekstra lækker grill-smag i flæsken.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2015/06/18/paneret-valg-flaesk-lchf-style/
3.3.3077