En lækker fuldfed og cremet LCHF koldskål som vil gøre det godt i den kommende sommervarme. Står man og trænger til is, så kan denne også fryses ned til den er næsten helt fast og så serveres som koldskål-parfait is. Holder sig 3-5 dage i køleskabet og skal omrøres inden servering da fløden flyder en smule ovenpå.
Forfatter: Kim Schulz
Opskrift type: Dessert
Ingredienser
6 æggeblommer
5 spsk sukrin melis (eller flourmelis hvis man ikke er til LCHF)
1 liter kærnemælk
2 dl creme fraiche 38% (eller 18% hvis du ikke kan finde den anden)
2 tsk vanillepulver
skallen af 1 øko-citron
1 citron (saften af)
2 dl piskefløde
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer, vaniljepulver og sukrin luftigt, tykt og "hvidt" i en røreskål.
Pisk fløden til en næsten stiv flødeskum
Opløs creme fraiche i kærnemælk og tilsæt saften og skallen af citron.
Bland æggemassen og kærnemælksblandingen sammen og vend flødeskummen i.
Lad det hele trække en times tid på køl inden servering.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2014/04/02/lchf-koldskaal-med-mandel-kammerjunker/