Mango-habanero sauce
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
En sød og stærk sauce som er perfekt som tilbehør til alverdens retter. Lækker som topping i fastfood, men gør sig også godt i især retter me svinekød. Mængde og type af chili kan varieres efter lyst (og efter hvor stærkt man vil have det). Der bliver ca 1.2liter sauce ud af denne portion.
Forfatter:
Opskrift type: Tilbehør
Cuisine: Mexicansk
Ingredienser
  • 2-3 spsk raps olie
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 hele friske mangoer (gerne let overmodne)
  • 3 æbler (gerne Belle De boscop, da de koger ud)
  • 1dl lys sirup
  • 3 dl vand
  • 4 friske habanero (gerne 3 gule og 1 rød)
  • salt
  • saften af 1 lime
  • evt. atamon til at konservere med
Fremgangsmåde
  1. Skræl mango og æbler og skær det i mindre stykke.
  2. Skær løg i små tern og hak hvidløg fint.
  3. Skær chilierne i små tern (fjern evt. frø og frøstole hvis du vil have det lidt mildere).
  4. Varm olien i en gryde og tilsæt løgene + hvidløg. Lad dem stå og blive klare, men de må ikke begynde at blive brune.
  5. Tilsæt mango og æble og rør godt rundt.
  6. Tilsæt chili, sirup g vand og lad det simre under jævlig omrøring indtil at æblerne er kogt ud.
  7. Tilsæt limesaft og smag til med salt. Tilsæt evt. mere sukker hvis den skal være sødere.
  8. Når det hele er kogt ud til en lind sauce, så køres saucen en tur i blenderen (alternativt kan en stavblender i gryden bruges).
  9. Den helt jævne sauce er nu klar til at blive hældt på flasker eller glas.
  10. Sørg for at skolde flaskerne og lågene med kogende vand inden saucen hældes på.
  11. Hvis du vil have konserveret saucen, så skal den lige køle en smule inden der tilsættes 1-2spsk atamon.
  12. Sæt låg på flaskerne inden saucen er kold og sæt den herefter på køl. Dette sørger for at skabe vacuum under låget sålede at saucen holder sig bedre.
  13. Saucen opbevares køligt og mørkt indtil den tages i brug. Herefter opbevares den i køleskab hvor den kan holde 1 måneds tid efter åbning.
Recipe by Grill & Kokkerier at https://grillkokkerier.dk/2011/12/10/mango-habanero-sauce-hot/