Site icon Grill & Kokkerier

Genial LCHF hindbær cheese-cake

 

Stop spild af mad

Jeg går ind for at vi undgår at spilde en masse mad, og er fra tid til anden også aktiv med Stop Spild af Mad bevægelsen. Alle de andre dage af året, så vil du kunne finde mig nede ved “red maden” montren i de forskellige supermarkeder. Her kigger jeg på om der er nogle råvarer som kan inspirere mig til en ny ret og så samtidigt undgå at blive smidt ud og gå til spilde.

Sådan stod jeg også forleden i den lokale Superbrugsen. De havde et par bøtter Mascarpone der kun havde 3-4 dage tilbage på dato-stemplet. Som LCHFer er det intet problem at få brugt den slags, for det er bl.a. fremrag ende til at jævne flødesaucer med eller i brød, omelet og lignende. Derfor var jeg heller ikke bleg for at snuppe sådan et par bæger med i farten (det bør du også næste gang du ser sådan nogen).

Denne gang skulle mascarpone dog bruges til noget ganske andet nemlig kage.

Giv dem kage

Jeg gør mig egentlig ikke ret meget i kage, da det normalt er konens job i vores husstand. Jeg laver maden, hun laver desserterne. Denne gang blev det dog mig der lavede desserten, men med lidt input og inspiration fra hende. Det blev til en hindbær cheesecake – og måske den bedste jeg har fået til dato.

Kagen er selvfølgelig LCHF, om end den er i den liberale ende grundet indholdet af hindbær og evt. chokolade.

Den ser lidt omstændig ud at lave når man ser opskriften, men i virkeligheden er den utroligt hurtig og let at lave. Bunden er inspireret fra Jane Madbandittens lagkagebund opskrift og topping fik jeg ideen til engang hvor der skulle laves lidt hurtigt og lækkert til aftensnack og jeg blendede lidt hindbær med mascapone og fløde.

Hermed den lækre opskift – hvilken cheesecake er din favorit og hvorfor?

 

 

Genial LCHF hindbær cheese-cake
 
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Tid ialt
 
En vandvittig lækker cheesecake der er frisk af hindbær. Den er 100% liberal LCHF,men vil blive elsket af alle dine gæster. Kagen giver nok til 12 store stykker og den mætter rigtigt meget.
Forfatter:
Opskrift type: Dessert
Ingredienser
Bund:
  • 3 æg
  • 1dl fløde
  • 50g smeltet smør
  • 1 spsk sukrin+ (eller suvida strø)
  • 1dl kokos fiber mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk loppefrøskaller
  • 0.5 tsk vaniljepulver
  • 50g hakkede mandler (gerne smuttede)
Topping:
  • 500g (frostne) hindbær
  • 2 bøtter mascarpone
  • 5 dl fløde
  • 4 blade husblas
  • ½ tsk vanilje
  • Evt. Mørk chokolade til toppen
Fremgangsmåde
  1. Start med bunden. Hak mandler.
  2. Pisk æg og bland med fløde og smeltet smør.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det godt sammen
  4. Hæld det over i en smurt springform med bagepapir i bunden.
  5. Lad dejen trække i formen i ca 10-­15min til den bliver lidt mere fast i det.
  6. Bag i 12-­15 min ved 180C
  7. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle af. Løsen den fra siderne af formen så den ikke sidder fast senere i forløbet.
  8. Varm hindbær i en gryde til de er helt kogte ud.
  9. Si alle kernerne fra da vi kun skal bruge saften.
  10. Kernerne kan evt koges en gang mere med 1-­2 dl vand for at få mere saft ud.
  11. Læg husblas i blød i koldt vand
  12. Varm hindbær saften op uden at det koger og smelt den udblødte husblas deri.
  13. Lad hindbær køle af til stue temperatur
  14. Pisk fløde til flødeskum
  15. Bland mascapone med ¾ af hindbær saften samt vanilje ­ brug evt stavblender for at få det helt jævnt og cremet.
  16. Vend mascapone I flødeskummet og hæld det over bunden (I springformen). Jævn overfladen helt.
  17. Stil kagen på køl men hold den sidste smule hindbær lunt hold det evt i en gryde så du kan varme det op igen hvis det når at sætte sig.
  18. Når kagen er kølet lidt af (ca 20min) så kan du hælde hindbær saften ud over toppen. Saften må ikke være varm, kun lige lun nok til at den ikke er blevet til gele.
  19. Fordel saften jævnt over toppen og stil så Kagen på køl i nogle timer til den er helt fast.
  20. Inden servering kan kagen evt pyntes med hakket mørk chokolade eller mandler.
3.2.2925