Site icon Grill & Kokkerier

Øl-braiserede svineskanke på grillen

Skøn øl-braiseret svineskank på grillen

 

en portionsanrettet flæskesteg?

En sjælden gang imellem kommer jeg forbi en køledisk i supermarkedet hvor slagteren har været så flink at lægge et par svineskanke ud til salg.

Det er sådan et af de der stykker kød som, på lige fod med svinehale og svinetæer, ikke rigtigt ser så fantastiske ud i køledisken (og derfor sjældent ligger der). Men vogt jer mine ord: Det er noget af det skønneste man kan få at spise, hvis det laves rigtigt på grillen. For grilles det skal det selvfølgelig!

INFO: hvis du køber skankene i supermarkedet, så tjek om de er forsaltede/konserverede. Er de dette, så kan de nemlig blive alt for salte hvis du selv krydrer dem også.

Jeg valgte at mine svineskanke skulle braiseres/dampes i mørkt øl og krydres med hele sennepsfrø, timian, salt og peber. Skindet blev ridset og krydret og så blev de 2 skanke ellers placeret i en foliebakke med en Newcastle Brown Ale i bunden. Foliebakken blev lukket godt tæt med sølvpapir og så røg hele herligheden ellers på grillen ved 180-200C i et par timer eller tre.

Efter så lang tid vil skankene være supermøre og nu mangler der kun at blive lavet sprøde svær af skindet. Skru op for varmen i grillen så den er på 200-220C og fjern så sølvpapiret fra foliebakken så kødet kommer til syne.

Under grillens låg skal kødet nu have 30-60minutter indtil der er sprøde svær. Hvis der stadig er meget øl i bunden af foliebakken, så kan dette med fordel tømmes ud inden man laver sværen – ellers kan det dampe op og holde sværen blød.

Et viola! så har man det mest vidunderlige fald-fra-hinanden møre og smagfulde kød som kun holdes sammen af den sprøde svær på ydersiden.

En hurtig grillet salat

Jeg valgte at servere mine skanke med en varm grillsalat bestående af tynde skiver squash, peberfrugt, nye små gulerødder og både af løg som blev vendt med olie og krydderurter og så grillet til de fik lidt farve og blev dejligt møre.

Det hele blev vendt sammen til sidst og gav en utroligt farverig salat fuld af smag.

 

Øl-braiserede svineskanke på grill

Kort beskrivelse:

En fantastisk lækker sommerspise som giver både smag, saftigt kød og sprøde svær. En portions-anrettet flæskesteg som nogen kalder det.

Ingredienser

  • 1-2 svineskanke
  • 1 dåse mørk øl (f.eks. Newcastle brown ale)
  • 2 spsk olivenolie
  • hele sennepsfrø (eller dit yndlingskrydderi)
  • 1 tsk tørret timian (eller endnu bedre frisk)
  • groft salt
  • friskkværnet peber
  • Foliebakke
  • sølvpapir

Fremgangsmåde

  1. Tænd grillen så den har indirekte varme og en temperatur på ca 180-200C
  2. Rids skindet på skanken så den får grove harlekin tern.
  3. smør skanke med olie og drys med sennepsfrø, salt, timian og peber
  4. Gnub det godt ned i skindet på skanken.
  5. Placer skanke i foliebakke og hæld øllen ned i bunden af bakken.
  6. Luk foliebakken tæt med sølvpapir så damp ikke kan slippe ud.
  7. Placer foliebakken med skanken på indirekte varme i grillen i 2½-3 timer.
  8. Fjern sølvpapiret og hæld den resterende øl fra.
  9. Lad skankene stå yderligere 45-60min på grillen indtil sværen er sprød og lækker.
  10. Server straks med en god grill-salat og nye kartofler til.