Forleden så jeg ovre på en anden madblog at de havde lavet morgenmadspizza. Ret genialt må jeg sige, for hvorfor skulle man i grunden ikke kunne spise pizza til morgenmad – eller i det mindste brunch?
Det er jo en nem måde at få samlet alle de lækre brunch-bords sager i én lækker pizza – æg, pølser, bacon, bagte tomater, nybagt brød osv.
Det måtte jeg også prøve tænkte jeg, og i dag blev så dagen.
Pizzadejen var den sædvanlige, men jeg havde erstattet en del af melet med hvid hvede for at give lidt flere fibre. Det kan man sagtens, men det går en smule ud over hævningen da der er mindre gluten i.
Som fyld benyttede jeg følgende:
- Heinz First Harvest tomatketchup i tyndt lag som “sauce” (der skal jo Ketchup på brunch bordet)
- Revet Cheddar ost og revet parmasan
- Letrøget, lufttørret skinke (som “mager” bacon)
- Små krydrede corizo pølser
- tynde skiver af oksespegepølse
- 2 æg slået ud på dejen (som spejlæg)
- Skiver af frisk tomat (bliver jo til bagt tomat)
- Skiver af grøn peber
- frisk basilikum
- massere af friskkværnet sort peber
Det hele blev smidt på pizza dejen og så i oven indtil ægget holdt op med at “blævre” når man rystede pladen (vil man have blød æggeblomme, så kan man bare give den lidt kortere tid)
Og så var der ellers “brunch i en mundfuld”!
Dejligt let og en sjov og anderledes måde at få sin morgenmad serveret på. Fyldet kan man jo selv variere efter behov – næste gang vil jeg prøve med revet kartoffel for at lave “rösti” på min pizza.
Hvad ville du have på din morgenmadspizza?