Site icon Grill & Kokkerier

Knækbrød – en smagfuld snack

Jeg har en tendens til at blive lækkersulten når jeg kommer fra arbejde og når jeg sidder og arbejder om aftenen. I stedet for at hoppe i slikskuffen, så fandt vi på at lave disse lækre små knækbrød. De er så fulde af smag at du slet ikke behøver noget smør eller anden topping på dem. Der skal stadig en del olie i opskriften, men da der jo samtidigt er en masse sunde kerner i, så er de slet ikke så usunde endda. De er samtidigt af en type som man ikke har behov for at spise store mængder af, så indtaget af fedt bliver i den sidste ende ganske lavt.

Opskriften er en modificeret udgave af en opskrift fra AMO’s “Den Store Bagebog3”, da vi synes at deres opskrift var lidt for fed.

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Alle tørre ingredienser blandes grundigt sammen og de våde ting tilsættes. Det æltes til en fast dej
  2. Dej deles i 2 lige store dele og hver del rulles (meget) tyndt ud på hver deres stykke bagepapir
  3. Skær dejen ud i firkanter af den størrelse du ønsker at knækbrødet skal have
  4. Pensel med vand og drys med sesamfrø og bag så ved ca 200C midt i ovnen (til de er gyldne – ca 25min)
  5. Tag knækbrødet ud og overfør straks til en rist så det kan dampe af.